SYNGER UT: Lars Lillo Stenberg og DeLillos, her i Sarpsborg i 2016. Foto: Gisle Oddstad, VG

Låtanmeldelse: deLillos – «Alt er rolig nå»: Slapt inni stormen

Lars Lillo-Stenberg kikker ut av vinduet.

VG:s terninger viser 3 prikker

Å lage låter for de helt store – eller helt tragiske – begivenhetene, er ikke noe som faller alle band like naturlig. DeLillos forsøkte året etter 22. juli, med oppsiktsvekkende banale «Vi ser dere nå», som fortjent høstet nådeløs tyn i etterkant.

«Alt er rolig nå» er en beslektet låt, i den forstand at den er skrevet som en spontan og direkte reaksjon på et umiddelbart traume.

les også

Professor om avlysningene: Dugnadsregnskapet kan bli stygt

Den er imidlertid langt lettere å fordøye, i kraft av både tematikk (coronaviruset) og retorikk (verden tar det rolig). Bandet pirker borti en usikker situasjon med enkle og imøtekommende virkemidler.

Men det begynner unektelig å høres ut som Lars Lillo-Stenberg finner på tekstene sine mens han ser ut av vinduet og stemmer gitaren.

(Anmeldelsen fortsetter under videoen)

En nærliggende musikalsk referanse er U2s «One». Men deLillos strekker seg naturlig nok ikke etter samme eskalerende patos som irene. «Alt er rolig nå» forholder seg rimelig, jepp, rolig – med en skuffende streit gitarsolo inneklemt – fra start til slutt.

Hvor tok den femte akkorden veien? Hvor ble det av dynamikken?

Sangen vokser noen millimeter for hver gjennomlytting, men dette holder egentlig verken som trøst eller eskapisme. Måtte Lars, Lars, Lars og han andre hoste opp mer inspirerende saker når alt dette ligger bak oss.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder