NORGESKLAR: Bruno Mars, her på Grammy-scenen i Los Angeles tidligere i år. Foto: AP

Telenor Arena lover å være «ekstra skjerpet» ved Bruno Mars-konserten

Politiet ønsker ikke å stemple konsertarrangementer som terrormål, men påpeker at de ikke kan garantere for sikkerheten.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Bruno Mars (31) går på scenen på Telenor Arena på Fornebu i morgen, onsdag kveld. Live Nation har solgt nærmere 23.000 billetter.

– Det er viktig å understreke at det ikke foreligger økt trussel mot arrangementer i Norge eller konserten i morgen, men alle som er involvert i konserten i morgen er selvfølgelig ekstra skjerpet, sier Ingve Eikeland, sikkerhetssjef ved Telenor Arena, i en pressemelding.

Ariana Grande: Knust etter terroren

Der presiseres det også at alle vil bli kroppsvisitert før de kommer inn på arrangementsområdet.

Stabssjef ved Oslo-politiet, Johan Fredriksen, påpeker at det allerede foreligger en forhøyet trusselvurdering i Norge.

– Vi har store menneskesamlinger hver dag, hvor skadeomfanget kan være like stort som på en konsertarena. Det gjør at vi ikke ønsker å stigmatisere konsertområder, sier han.

Få oversikt: Dette vet vi om Manchester-eksplosjonen

Fredriksen gjør det likevel klart at det vil bli mer politi synlig på den første store konserten i Norge etter Manchester-terroren.

– Samtidig kan vi selvfølgelig ikke gi noen garanti for sikkerhet i noen sammenheng. Vi må legge til grunn det vi vet, og det er ingen opplysninger som tilsier at det som skjedde i Manchester, har noen relasjon til Norge. Jeg oppfordrer til ikke å la terrorismen vinne frem som følge av frykt.

(artikkelen fortsetter under videoen)

Det er knapt to uker siden Ariana Grande (23) opptrådte på Telenor Arena foran om lag 12.000 norske fans. I natt ble Manchester Arena, hvor nettopp Grande hadde opptrådt, åsted for en terroraksjon som har krevd minst 22 menneskeliv og skadet over 50 andre. Flere av ofrene er barn.

Fortvilte foreldre: Leter etter barna

Schøyen presiserer at som konsertarrangør, er han alltid bekymret for publikum.

– Vi vil at de skal føle seg trygge i omgivelsene. I dette tilfellet tenker jeg at det som har skjedd, ikke har noe med hverken Ariana Grande eller Bruno Mars å gjøre, men et ønske om å skade så mange som mulig ved å velge områder der mennesker samles. Sånn sett har det ingenting å si om Ariana Grande var her i går eller i forrige uke, mener Schøyen.

Bakgrunn: Mange drept ved konsert i Manchester

Daglig leder for Telenor Arena, Gullik Anthon Jensen, sier til VG at det som er skjedd er tragisk

– Trist, trist og atter trist – at det skjer der og alle andre steder. Vi legger utrolig stor vekt på sikkerhet under våre konserter. Arrangøren er hovedansvarlig, i samarbeid med politiet og oss. Derfor skal vi møtes i dag og snakke sammen.

Vantro Bruno Mars

Uten å nevne sine egne forestående konserter, skriver Bruno Mars på Twitter at han er rystet.

«Jeg har ikke ord for å beskrive hva jeg føler over det som har skjedd i Manchester. Jeg vil ikke tro på at den verden vi lever i, kan være så ond».

«Gud velsigne familien og vennene til alle som er berørt av dette marerittet», legger superstjernen til.

Sist Bruno Mars opptrådte i Norge, var da han solgte ut Oslo Spektrum i 2013.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Den amerikanske popstjernen Ariana Grande er selv uskadet, men i dyp sorg over tragedien. Hun hadde nettopp gått av scenen i Manchester Arena da en rekke øyenvitner meldte om en stor eksplosjon på arenaen.

«Knust. Fra bunnen av hjertet mitt, jeg er så lei meg. Jeg har ikke ord», skrev sangeren på Twitter i natt.

Politisjef i Manchester Ian Hopkins fortalte på en pressekonferanse tirsdag at den antatte angriperen døde i angrepet, og at han detonerte en selvmordsbombe. Gjerningsmannen skal ha båret en provisorisk sprengladning som ble utløst.

Så du? CNN/NBC: Mann identifisert som mulig selvmordsbomber

RAMMET: Det var Ariana Grande, her på scenen i Telenor Arena for under to uker siden, som hadde opptrådt i Manchester da eksplosjonen skjedde. Hun er i sorg. Foto: Frode Hansen VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder