Hollywood-stjernen blir en av forsvarets første vitne

Macaulay Culkin blir ifølge NBC News det første vitne til Michael Jackson-forsvaret. Foto: Reuters

Culkin hjelper Jackson

(VG Nett) Michael Jackson-forsvaret er klar for bikkjeslagsmålet som vil avgjøre popstjernens fremtid. I dag ble det avslørt at Macaulay Culkin blir en av de første til å vitne.

 • Ola Stenberg

Artikkelen er over 15 år gammel

VG Nett var tirsdag kveld i kontakt med pressesjefen i Jackson-saken. Peter Shaplen sier at han har vært i kontakt med en NBC-journalist som hevder Culkin kommer til å vitne etter at de to andre guttene har avgitt sitt vitnemål.

- Det vil trolig skje i slutten av uken eller i begynnelsen av neste uke, sier Shaplen til VG Nett.

Culkin nekter

Aktoratet har tidligere i rettssaken hevdet at Jackson forgrep seg på fem yngre gutter på starten av 1990-tallet - deriblant Macaulay Culkin. Det store problemet til aktoratet er at "Alene hjemme"-stjernen nekter for at det skjedde noe. Det gjør også to andre påståtte ofre.

De to andre guttene er ifølge NBC Brett Barnes og Wade Robson - sistnevnte er for tiden er programleder for "The Wade Robson Project" på MTV. Et danseprogram der han gang på gang har hyllet popstjernen.

Culkin, Barnes og Robson brukte alle mye tid sammen med Jackson da de var yngre. De har alle gått ut offentlig og benektet påståtte overgrep.

VG Nett skrev allerede i slutten av mars at Culkin ville vitne for Jackson, men først nå - en dag før forsvaret starter sin bevisføring - er det blitt helt klart at filmstjernen blir et av de første vitnene til Jackson-forsvarerne.

- Helt uskyldig

Culkin, som gang på gang har forsvart Jackson, har også gjentatte ganger sagt at vennskapet deres var helt uskyldig. I april fortalte likevel en tidligere kvinnelig Jackson-ansatt i retten at Culkin flere ganger sov over hos Jackson - også på popstjernens soverom.

Den samme personen har også hevdet at sønnen ble misbrukt av Jackson, og familien mottok på 90-tallet 2,4 millioner dollar av popstjernen i et sivilt søksmål.

Brett Barnes fra Australia ble venner med Jackson etter at han skrev et brev til superkjendisen som 11-åring i 1991. Han har knapt snakket om vennskapet til Jackson offentlig etterpå.

Robson, som i dag jobber som koreograf for Britney Spears i tillegg til programlederjobben, har tidligere innrømmet at han delte seng med Jackson som barn, men har også understreket at det var helt uskyldig. Kvinnen som hevdet Jackson sov sammen med Culkin, hevder også at hun så popstjernen dusje sammen med Robson.

Det er i tillegg ventet at mødrene og søstrene til Robson og Barnes vil vitne for Jackson.

Vitner onsdag?

Da dommer Rodney Melville bestemte at aktoratet kunne legge frem bevis for overgrep på 1990-tallet, fikk juryen bare se én person i retten som fortalte om overgrep. En annen ønsket ikke å vitne, mens de tre andre nå skal fortelle at det ikke skjedde noe.

Det er ventet at Culkin og de to andre guttene, som alle er i starten av 20-årene gir Jackson en pangstart på det som trolig blir en 1-2 måneder lang kamp for livet. De vil alle fortelle at de tilbrakte mye tid med Jackson, men at det aldri skjedde noe upassende på den mye omtalte Neverland-ranchen.

Vitnemålet deres vil også bli en sterk motkraft til den nå 15 år gamle gutten som hevder han ble misbrukt på Neverland i 2003, samt de andre påståtte ofrene aktoratet har lagt frem.

Michael Jackson er i utgangspunktet tiltalt for seksuelt overgrep mot en da 13 år gammel gutt og for å ha gitt den samme gutten og hans søsken alkohol. Han er også tiltalt for å ha holdt familien til gutten fanget på Neverland.

Det er ventet at aktoratet, som er ledet av distriktsadvokat Tom Sneddon, vil avslutte sin bevisføring allerede i dag. Det betyr at forsvaret trolig vil innkalle Culkin som vitne allerede onsdag.

Navnet til den norske gutten Omer Bhatti står også på en vitnelistesom er blitt presentert av forsvaret til Jackson, men foreløpig er det ingenting som tyder på at Bhatti skal vitne.

Mer om

 1. Michael Jackson

Flere artikler

 1. Nå skal Jackson forsvare seg

 2. - De var lykkelige på Neverland....

 3. - Jeg så ham misbruke Macaulay Culkin

 4. Hollywood-vitne Michael Jackson-rettssaken: - Macaulay Culkin vitner i dag

 5. Vitnet for Michael Jackson i kveld: Culkin avviste sexovergrep

Fra andre aviser

 1. - Fullstendig latterlige anklager

  Aftenposten
 2. Anmeldelse av «Leaving Neverland»: Skremmende, men problematisk

  Aftenposten
 3. Dette er anklagene mot Michael Jackson

  Aftenposten
 4. NRK ønsker ikke å ta stilling til Jacksons skyld eller uskyld

  Aftenposten
 5. Flere anklager om misbruk

  Fædrelandsvennen
 6. Danser anklager Michael Jackson for overgrep

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder