Michael Jackson på vei ut av rettslokalet fredag. Nå kan rettssaken mot popkongen være over i løpet av en drøy uke. Foto: EPA

Gamle låter Jacksons beste forsvar?

(VG Nett) Michael Jackson (46) kommer nok ikke til å vitne i rettssaken mot seg selv. Popstjernens beste forsvar kan faktisk være et album han ga ut for nøyaktig ti år siden.

 • Ola Stenberg

Artikkelen er over 15 år gammel

På albumet, som også har tittelen "Past, present and future", slår Jackson tilbake mot anklagene han sto overfor.

- Hvis du virkelig ønsker å forstå Michael Jackson, bør du høre på "HIStory", sier Randy Taraborrelli til CBS News. Taraborrelli har skrevet boken "Michael Jackson: The Magis and the Madness".

- Han utleverer seg ikke fullt og helt i intervjuer. Han er best i sangene sine, mener Taraborrelli.

- Ingen barndom

Jacksons talskvinne Raymone K. Bain har bekreftet at en rekke av sangene på "HIStory"-albumet beskriver det popstjernen gikk gjennom på den tiden.

På sangen "Childhood" synger Jackson:

"De sier jeg ikke er normal fordi jeg liker elementære ting / det har vært min skjebne å kompensere for barndommen jeg aldri har opplevd (...). Før du dømmer meg, forsøk hardt å elske meg / den smertefulle barndommen jeg har hatt".

I intervjuer som også er blitt spilt for juryen i rettssaken, har Jackson gitt liknende forklaringer på hvorfor han skapte Neverland som et fantasiland for barn og hvorfor han bruker så mye tid med barn. Jackson har sagt at han prøver å ta igjen barndommen han mistet til livet som artist.

På låten "Money" synger Jackson om menneskene som vil lyve for penger. En av hjørnesteinene til popkongens forsvarere er at fornærmedes familie har løyet hele veien for å få penger fra ham.

Sneddon får gjennomgå

Michael Jackson under HIStory-turneen i 1997. Foto: AP

Det kan høres ut som han synger Tom Sneddon - distriktsadvokaten som har ledet etterforskningen mot 46-åringen. Siden slutten av januar har Jackson møtt Sneddon i retten i Santa Maria. Det var også Sneddon som sto i spissen for etterforskningen av Jackson på starten av 90-tallet.

Den saken kollapset da Jackson og det påståtte offeret ble enig om den nevnte økonomiske avtalen utenfor amerikansk rettssystem. Gutten ønsket ikke å samarbeide med myndighetene etterpå og Sneddon måtte gi opp.

I låten "Tabloid Junkie" synger Jackson om den urettferdige behandlingen han har fått av media. Også i sangen "Stranger in Moscow" kommer de sterke følelsene til syne.

"Hvordan føles det når du er alene og kald på innsiden. Som en fremmed i Moskva," synger Jackson.

I intervjuene som juryen har sett i løpet av rettssaken fortalte Jackson at han pleide å gå alene om nettene for å lete etter venner. Også når han var på toppen av karrieren.

Det er ventet at Jackson-rettssaken er over i løpet av en uke. Du kan lese alt om den dramatiske saken her!

Mer om

 1. Michael Jackson

Flere artikler

 1. Krangelen mellom Jackson og Sneddon fortsetter: Jackson vil ha tilbake nakenbilder

 2. Michael Jackson snakket med fansen i natt: - Jeg har verdens mest utrolige fans...

 3. - De var lykkelige på Neverland....

 4. Den utrolige historien om Michael Jackson

 5. 134 dagers mareritt over

Fra andre aviser

 1. Juryen betenkt, broren sint

  Aftenposten
 2. Ryktet er svertet

  Aftenposten
 3. Anmeldelse av «Leaving Neverland»: Skremmende, men problematisk

  Aftenposten
 4. Jackson mot konsert-comeback

  Fædrelandsvennen
 5. - Jacksons tillit til legen kostet ham livet

  Fædrelandsvennen
 6. Dette er anklagene mot Michael Jackson

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder