Stjerneadvokat: - Han gruer seg til juryens avgjørelse

TRIST: Michael Jackson viste tydelig at han ikke liker situasjonen han står midt oppe i da han ankom rettslokalet i Santa Maria før helgen. Foto: Aperitif

Jacksons nervøse ansikt

(VG Nett) Michael Jackson (46) bærer tydelig preg av de alvorlige anklagene han står overfor. Popstjernen vil i løpet av en uke få høre juryens avgjørelse.

 • Ola Stenberg

Artikkelen er over 15 år gammel

Da popstjernen ankom rettslokalet fredag var han uvanlig alvorlig i ansiktet. En om mulig tynnere Michael Jackson snudde seg ikke mot fansen og vinket, men tuslet rett inn i rettslokalet - hvor han skulle få se en video av politiavhøret med det påståtte offeret.

- Nå når saken går mot slutten er han nervøs, akkurat som alle andre personer som er tiltalt for noe alvorlig. Han frykter usikkerheten rundt hvorvidt han vil vinne eller tape, forteller den anerkjente amerikanske advokaten Dana Cole til VG Nett.

Cole er en god venn av advokaten Thomas Mesereau, som siden slutten av januar har forsvart Michael Jackson i rettslokalet i Santa Maria.

- Den siste dagen gikk ikke veldig bra for Michael. At aktoratet fikk splle videoen av politiavhøret med fornærmede var ikke bra, sier Dana Cole.

Tror på frikjennelse

SMILTE: Michael Jackson har vært i godt humør stort sett hver eneste dag under rettssaken. Dette bildet ble tatt den første dagen av rettssaken 31. januar. Foto: AP

- Det meste av rettssaken har gått ekstremt bra for Jackson, noe som skyldes eksepsjonelt godt arbeid fra hans advokat.

- Familien til det påståtte offeret har vist seg å ha en lang historie av løgner, svinel og bedrageri, og de har vært etter en rekke kjendiser på grunn av penger, sier Cole.

- Tror du Michael Jackson blir kjent skyldig?

- Jeg tror han vil bli frikjent. Vi får vente og se, svarer Cole på spørsmålet fra VG Nett.

Også pastoren Jesse Jackson, som under hele saken har snakket med Michael på telefon før dagene i retten, bekrefter at popstjernen har det tøft om dagen.

- Han føler smerten og sårene etter disse angrepene. Han føler også at han vil bli frikjent, sier pastoren i et intervju med den amerikanske nyhetskanalen NBC.

Avviser rykter

ABLEGØYER: Michael Jackson på vei hjem fra rettslokalet i Santa Maria 1. feburar. Til stor glede for fansen vinket og smilte en tilsynelatende optimistisk Jackson. Foto: Reuters

I intervjuet med NBC forteller pastoren Jesse Jackson at mye av det som er blitt sagt er ren løgn.

- Han er ikke blakk. Ja, han har hatt problemer med likviditeten, men lånene han hadde var mer enn dekket., forteller Jesse Jackson.

På spørsmål om Jackson skal selge Neverland, svarer pastoren:

- Nei, han skal ikke selge Neverland. Og han skal ikke selge Beatles, Elvis eller Jackson-katalogen. Dette er bare rykter.

Jesse Jackson avslører også at popstjernen har planer om å åpne en fornøyelsespark i Afrika.

- Han er fascinert av Afrika etter å ha vært der mange ganger. Han vil at brana i Afrika skal få en fornøyelsespark akkurat som Neverland, sier Pastoren.

Jesse Jackson snakker også om en bekrymret popstjerne når det kommer til økonomien etter rettssaken og hva som vil skje dersom han blir dømt. Du kan lese hele intervjuet her!

Mer om

 1. Michael Jackson

Flere artikler

 1. 134 dagers mareritt over

 2. - De var lykkelige på Neverland....

 3. - Michael Jackson vitner ikke

 4. Jackson-forsvaret avsluttet i kveld

 5. Michael Jacksons mor snakker ut: - Jeg synes synd på gutten

Fra andre aviser

 1. Dette er anklagene mot Michael Jackson

  Aftenposten
 2. Anmeldelse av «Leaving Neverland»: Skremmende, men problematisk

  Aftenposten
 3. Michael Jacksons ranch kan gå på tvangsauksjon

  Aftenposten
 4. Juryen: - Ikke skyldig

  Aftenposten
 5. Saksøkes av prins

  Aftenposten
 6. - Jackos folk presset oss

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no