«JENTEGRUPPE»: The Crystals, med Barbara Alston som nummer tre fra venstre, i februar 1964. Foto: TT / NTB Scanpix

60-tallsstjernen Barbara Alston er død

Barbara Alston, en av de fire jentene fra gruppa The Crystals, har gått bort, 74 år gammel.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Gruppa stod bak store hits som «Da Doo Ron Ron» og «Then He Kissed Me», og var en av de viktigste såkalte «girlgroups» fra 60-tallet. De var produsert av eksentriske Phil Spector og var en av gruppene hvor han fikk vise frem sin karakteristiske «Wall of Sound». Han ble siden funnet skyldig i drap.

Alston var hovedvokalist på gruppas tre første hits, skriver BBC. Hun døde 16. februar etter å ha fått influensa, melder sangerens egen datter.

les også

Stjerneprodusent siktet i drapssak

– Hun elsket The Crystals, og hun elsket søsterskapet de hadde sammen, sier Donielle Prophete til BBC. Alle gruppens medlemmer startet sangkarrieren i kirken, og de ble satt sammen som gruppe av Alstons onkel Benny Wells mens de fortsatt gikk på skolen. Alston var ikke opprinnelig hovedvokalisten, men Phil Spector ønsket at hun skulle fronte gruppen.

Spector overlot hovedvokalen til Darlene Love etter de første singlene, men i 1963 var Alston tilbake i front og gruppen produserte sine to mest kjente hits. Senere, i 1964 overlot Alston vokalen til La La Brooks.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder