TILBAKE: Astrid Smeplass. Foto: NICOLE NODLAND/UNIVERSAL

Astrid Smeplass’ plateselskapssjef: - Måtte bremse

Fire års hardkjør gjorde det nødvendig å roe ned for Astrid S, forteller hennes sjef. Men nå er hun klar med ny musikk.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

21-åringen har vært sterkt tilstede i offentligheten siden hun ble kjent som «Idol»-deltager i 2013.

På denne tiden i fjor fikk hun sin første nummer én-hit på VG-lista, men kort tid etter ble det stille til Smeplass å være – om enn avbrutt av et visst kok da hun i februar ble kåret til Årets Spellemann for 2017.

Fra Smeplass-leiren har det vært vagt kommunisert at hun jobber med sitt første album, som verken har fått tittel eller slippdato ennå.

Nå får VG opplyst at hun returnerer med singelen «Emotion» 12. oktober.

– Etter fire år med kontinuerlig aktivitet – innspillinger, utgivelser, promotering og turnering side om side uten stans – måtte vi bremse, sier Bjørn Rogstad, direktør i Smeplass’ plateselskap Universal.

Slitsomt og gøy

Ifølge Rogstad var hovedgrunnen at artisten selskapet har lagt mye penger og prestisje i, skulle få konsentrere seg om musikken over lengre tid.

– Det er så klart slitsomt å jobbe så fragmentert i så lang tid som Astrid har gjort, men det har vært lystbetont, lærerikt og gøy, understreker han.

Rogstad er sparsom med informasjon om hvordan Universal og Smeplass’ jakt på internasjonal suksess for henne skal foregå fremover, men røper at hun skal til USA om «ikke så lenge».

JOBBER TETT: Bjørn Rogstad (t.h.) og Astrid Smeplass, her bak scenen ved hennes London-konsert høsten 2016. Foto: KLAUDIA LECH

les også

Slik ble vi kjent med Astrid Smeplass

– «Emotion» er starten på et nytt kapittel. Det kommer et album, men senere i prosessen.

Smeplass selv sier i en melding til VG at hun gleder seg stort til å presentere ny musikk.

– Nå har det gått ett år siden sist, og jeg føler at man kan høre det på den nye musikken, at jeg har vokst som artist og person.

– Den er veldig spesiell for meg, melder hun om «Emotion» på Twitter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder