KJÆRT BARN: Kanye West, her på MTV Music Awards i 2016. Foto: Eduardo Munoz / REUTERS

Kanye West endrer navn til Ye

Rapperen har endret navnet sitt på Twitter og Instagram, og kaller seg nå bare «Ye».

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Endringen kom i forkant av Kanye Wests opptreden på «Saturday Night Live»-sesongpremieren lørdag, der Matt Damon stilte som Brett Kavanugh i en sketsj basert på høringen i Senatets justiskomité.

På Twitter skrev rapperen: «Vesenet formelt kjent som Kanye West. Jeg er YE».

Prince skiftet i sin tid artistnavn og kalte seg en stund «Artisten tidligere kjent som Prince». Prince brukte ordet «formerly», som betyr tidligere, mens West skriver «formally», som betyr formelt.

Ifølge BBC har Kim Kardashian Wests mann lenge hatt Ye som kallenavn. Han brukte det også som tittel på sitt åttende album som kom i juni.

West har tidligere også sagt at ordet har religiøs betydning for ham.

– Jeg mener «ye» er det hyppigst brukte ordet i Bibelen, og i Bibelen betyr det «you» (you på engelsk betyr både du og dere, journ. anm). Så jeg er deg, jeg er oss, det er oss, sa han da han snakket om albumtittelen med radiovert Big Boy tidligere i år.

EKTEPAR: Kim Kardashian West og Kanye i mai 2015. Foto: DIMITRIOS KAMBOURIS / AFP/ GETTY IMAGES NORTH AMERICA

– Det gikk fra Kanye, som betyr den eneste, til bare Ye – det gjenspeiler det gode, det dårlige, det forvirrede, alt i oss. Albumet gjenspeiler hvem vi er.

På «Saturday Night Live» stilte West i en «Make America Great Again»-caps og etter at showet var over snakket han til publikum om sin støtte til president Donald Trump, ifølge Variety.

Rapperen delte også et bilde av seg selv i den samme capsen senere på kvelden, og skrev at den representerte «godhet og et USA i ferd med å bli helt igjen.»

this represents good and America becoming whole again.  We will no longer outsource to other countries. We build factories here in America and create jobs.  We will provide jobs for all who are free from prisons as we abolish the 13th amendment. Message sent with love

Trump selv tvitret om «SNL» søndag. Der sa han at han ikke ser på programmet selv om han har vært vert for dem tidligere. Han skrev at det ikke lenger «er morsomt, har talent eller sjarm.» Men Trump trakk fram Kanye West og sa at han var «great» i programmet og ledet an.

Det vites ikke om Kanye West formelt har byttet navn til Ye.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder