Perfekte Travis

Dette er ren galskap! utbrøt Francis Healy, sanger og frontfigur i Travis, da det skotske bandet satte ny publikumsrekord og feiret det hele med en perfekt pop-konsert.

ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

KONSERT med Travis

Francis Healy skriver knakende gode sanger av tidløst kaliber, men det i seg selv er slett ingen garanti for suksess i 2001.
Sceneshowet er heller ikke noe å snakke om. Likevel koker det når Travis spiller.

Menyen i Spektrum besto av 20 låter. Jordnære sanger fremført av musikere som ikke er virtuoser, men som utøver håndverket sitt med sjel og innlevelse.

Gir av seg selv

Travis strutter av selvtillit, men de er fortsatt ydmyke. Frontfigur Healy er, så lenge det varer, en ytterst menneskelig stjerne. I motsetning til mange andre britiske kolleger er Healy det stikk motsatte av arrogant på scenen. Han øser av seg selv og opptrer hyggelig, positivt og sjarmerende.

Men uten sanger som «Sing», «Last Train», «Pipe Dreams», «Turn», «Driftwood», «The Cage», «Follow The Light», «Side», «Safe» og «Blue Flashing Light» hadde Travis ikke maktet å holde stemningen oppe.

Dette var også en kveld hvor Travis kunne slippe unna med mer eller mindre improviserte innfall, som å stoppe et par låter midtveis og skifte gitarer.

Kan bli legendarisk

Konserten i Spektrum foran et totalt hengivent publikum viste at Travis er et band på opptur. En uhyggelig lang konsertrundte i USA har gjort dem godt - ikke minst når det gjelder å ta publikum på alvor. Og Travis leverte varene.

Travis har potensial til å bli et legendarisk popband. Det er lenge siden jeg opplevde 5200 mennesker forlate Oslo Spektrum i så oppløftet tilstand.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder