Askeladd som samler på ord

TØNSBERG (VG) - Du må lyve litt, pynte på historiene for å lage en god sang med en interessant og spennende tekst.

ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

Du har sikkert hørt ham på radio med sanger som «Fiolinan», «Jon har fått sæ dame», «Å kunne æ skrive» og den nye «Du må si ja», men noe stort platesalg har det aldri blitt.

- Jeg har solgt omkring 3000 av mine soloplater. Det er ikke spesielt mye, jeg er brukbart fornøyd. Radiospilling har ikke gitt meg det kraftige salgskicket som man kanskje hadde trodd.

Hyller Tønsberg

Lars Bremnes sitter og nyter sjokoladekake og kaffe på bryggekanten i Tønsberg, byen som har vært hjemmet de siste 12 årene. På den nye platen hyller han byen med «Tønsberg».

- Jeg har bodd her så lenge at jeg ikke kan late som jeg bare er på gjennomreise, men jeg kan ikke love evig troskap til byen, sier Bremnes som har skrevet mange flere av tekstene på kafe´, og NB: kafeer der de ikke spiller musikk.

Ramler inn

- Ideen og tekstene faller oftest ned i hodet når det ikke passer. Men jeg må skrive ideene ned. Jeg er litt som Espen Askeladd, jeg samler på ord og gode vendinger. Når jeg skal lage sanger, finner jeg ofte små bruddstykker fra noen sanger jeg kan sette sammen til en ny. Enkelte ganger skriver jeg sangene på engelsk og oversetter dem til norsk, sier Lars Bremnes. Han ville egentlig begynne å spille saksofon for å slippe å konkurrere med søsknene sine om visene.

- Saksofonen var min første kjærlighet, og jeg har lurt meg til å spille litt sax også på denne plata, sier Lars og innrømmer at det fortsatt er konkurranse mellom søsknene om å skrive de beste sangene.

- Jeg tester oftest sangene ut på dem. Det er gode kritikere. Jeg er nok min verste kritiker, sier Lars Bremnes.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder