MÅ I RETTEN: Saken mot den norske artisten går for Oslo tingrett 24. mai. Foto: Espen Sjølingstad Hoen

Fyllekjøringstiltale: Norsk artist kjørte inn i biler midt på dagen

En etablert norsk artist i 30-årene hadde 2,22 i promille to timer etter at hun kjørte inn i en eller flere biler i Oslo sentrum i fjor høst, ifølge en tiltale fra Oslo tingrett.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

NB! Tiltalen for fyllekjøring ble frafalt av påtalemyndigheten. Artisten ble frikjent på alle punkter i tingretten.

Ifølge tiltalen kjørte hun i beruset tilstand i Bernt Ankers gate i Oslo cirka klokken 13.25 fredag 29. september i fjor.

Påtalemyndigheten mener hun kjørte inn i en eller flere biler på stedet slik at det oppsto materielle skader.

Blodprøven som ble tatt av henne to timer etter kjøringen viste 2,22 i promille.

les også

Anna Anka om sin nye kjæreste: – Han mener jeg er en superstjerne som mistet alt

– Sjokkert

Kvinnen er også tiltalt for forulempning av offentlig tjenestemann etter at hun skal ha ropt til to politibetjenter som skulle ta blodprøve av henne på politihuset. Ifølge tiltalen skrek og kjeftet hun på den ene av dem og satte seg kraftig til motverge.

VG har vært i kontakt med artistens manager, som opplyser at de er uenige i tiltalen.

– Vi mener at det ikke foreligger noe straffbart, at dette var et uhell. Vi er sjokkert over behandlingen fra politiet. Nå skal saken opp i retten, og vi håper på en god vurdering der, sier artistens manager til VG.

– Ikke beruset da hun kjørte

Manageren forklarer til VG at artisten mener det skjedde et uhell med en annen bil, men at hun deretter gikk ut av bilen for å sjekke uten å oppdage noen skader.

Deretter skal hun ha dratt i en samling med venninner der det ble drukket alkohol. Først når hun forlot denne samlingen kom politiet og la henne i bakken, mener manageren.

– Personen har ikke kjørt bil i beruset tilstand, og politiet har ikke tatt henne i å kjøre noe som helst. Hun drakk etter at den ulykken skjedde. Selv mener artisten at det heller ikke var snakk om noen ulykke, så at denne andre personen velger å ringe politiet i etterkant får stå for hans regning.

Kan få ubetinget fengsel

– Det er tatt ut tiltalebeslutning og vi mener på bakgrunn av sakens grunnlag er bevist utover enhver rimelig tvil at hun er skyldig, sier politiadvokat Tone-Anne Stene i Oslo politidistrikt til VG.

Kvinnens forsvarer Silje Elisabeth Stenvaag sier til VG at hennes klient ikke erkjenner straffskyld etter tiltalen og at hun forøvrig ikke ønsker å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Den etablerte artisten har gjennom flere år vært synlig i norsk offentlighet, og har figurert på hitlistene både i Norge og i utlandet. Hun har også flere ganger deltatt i populære musikkonkurranser.

Artisten må møte i Oslo tingrett 24. mai. Påtalemyndigheten kommer til å legge ned påstand om tap av førerretten.

Normal straffeutmåling etter tiltalen er en kortere ubetinget fengselsstraff.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder