STJERNER: Julie Bergan gikk opp samme røde løper som Katy Perry og Brooklyn Beckham på O2 Arena i London før Brit Awards i kveld. Foto: Richard Young, Joel Ryan REX/Shutterstock, AP

Julie Bergan på rød løper med Katy Perry

Den norske artisten delte rampelyset med stjerner som Ed
Sheeran og Katy Perry og Brooklyn Beckham under Brit Awards-utdelingen i London i kveld - der vi fikk norske vinnere.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Den britiske Spellemannprisen går av stabelen onsdag kveld, og Craig David, Ellie Goulding og Radiohead er blant de nominerte.

Norske Julie Bergan, som hadde en stor hit i sommer med «Arigato» har lagt ut flere bilder fra den røde løperen på sin Instagram-profil.

Les også: Billboard skryter av Julie Bergan

Walker nominert - vant ikke

Av norske innslag i selve prisen, er elektronikastjernen Alan Walker fra Bergen som også er på plass på O2 Arena. Han var nominert for beste singel med «Faded», i konkurranse mot blant annet Coldplay, Zayn og Calvin Harris med Rihanna.

– Jeg må ærlig innrømme at jeg aldri hadde forventet å få en slik anerkjennelse. Den føyer seg inn i rekken av høydepunkter fra fjoråret som jeg ser tilbake på, sa Walker til VG da nominasjonen ble kjent i januar

Se flere bilder av stjernene på den røde løperen og artistene som opptrer her:

Walker har britisk far og er født i Northampton.

– Det at jeg selv har bakgrunn fra Storbritannia gjør jo at en slik nominasjon er litt spesiell. I hvert fall med tanke på at Storbritannia er et av verdens største musikkmarkeder, sa han da.

Bakgrunn: Alan Walker nominert til Brit Awards

Norske vinnere likevel

Onsdag kveld er det klart at Little Mix vinner kategorien Beste britiske singel med «Shout Out to My Ex». Den låten har to nordmenn blant produsentene, Henrik Barman Michelsen og Edvard Førre Erfjord.

NORSKE PRODUSENTER: Henrik Barman Michelsen og Edvard Førre Erfjord avbildet da de jobbet som produsenter og låtskrivere i London i 2012. Foto: Kari K. Jahnsen VG

Produsentduoen jobber sammen under navnet «Electric», og har jobbet med navn som Cheryl Cole, Florence and the Machine og Ronan Keating. De møttes på Paul McCartney-skolen Lipa, hvor begge studerte lydteknologi.

– Det er bare å sikte høyt og finne nye stjerner, vi vil jo gjerne jobbe med de beste av de beste, sa Michelsen i et intervju med VG i 2012, da planen var å satse i USA.

Les mer: Norske Edvard og Henrik har rocket opp Ronan Keating

Prisvinnere

Avdøde David Bowie vant prisen for Beste mannlige britiske soloartist, og The 1975 er kåret til Beste britiske gruppe.

Michael C Hall mottok prisen på vegne av Bowie, og sa:

– Om David Bowie kunne ha vært her i kveld, ville han mest sannsynlig ikke vært her.

Fikk du med deg: Justin Bieber så Julie Bergans lydprøve

Adele vant prisen for Global suksess, Emeli Sandé vant pris for Beste kvinnelige britiske soloartist og Rag'n'Bone Man vant for Største gjennombrudd.

Robbie Williams stakk av med prisen for Britisk ikon, en relativt ny pris bare Elton John og David Bowie har vunnet før ham.

Blant de internasjonale prisene vant Beyoncé og Drake Beste soloartist i hver sin kjønnskategori. A Tribe Called Quest ble kåret til Beste gruppe.

Fansen kunne stemme fram vinneren av Beste musikkvideo, og der vant One Direction for «History».

Flest nominasjoner hadde Skepta med tre, mens Bowie hadde to.

Den komplette listen over de nominerte finner du her.

Katy Perry var tilstede for å opptre, mens «Game of Thrones»-stjerne Maisie Williams delte ut pris.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder