Derfor sier Petter «Katastrofe» Kristiansen nei til alle reality-konsept fremover

TRONDHEIM (VG) Etter at artisten var med i «Skal vi danse» i fjor høst fikk han ikke mersmaken på TV-opptredener.

Maiken Svendsen
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Petter Kristiansen, bedre kjent som Katastrofe, var med i TV 2s dansereality i fjor høst. Artisten brukte da tre måneder på dansetrening, og gikk ut etter sju uker på parketten.

– Det var veldig moro, og jeg angrer ikke på at jeg var med, men nå sier jeg nei til alt, slår han fast.

Han beskriver seg selv som TV-sky, og egentlig hadde han takket nei til «Skal vi danse» to ganger allerede. Det var før han fortalte Stian «Staysman» Thorbjørnsen om forespørselen.

– Da fikk jeg en lekse på en halvtime om hvorfor jeg burde gjøre det, og så snudde jeg litt. Jeg ringte opp igjen og spurte: «Er det fortsatt plass? I så fall blir jeg med», sier han.

Ga stemmen til motstanderen: Første det skjer i gang «Skal vi danses» historie

Han angrer ikke på tre måneder med vonde bein, i dansesko med høy hæl, men likevel frister det ikke til gjentagelse.

– Etter fem-seks timer med dansing, var jeg møkklei dansing, men da jeg møtte folk lurte de på hvordan det gikk med dansingen. Det må da være mulig å snakke om noe annet enn dansing, tenkte jeg. Da innså jeg at om jeg var på TV, fikk folk noe å prate om, forklarer han.

– Når jeg møter folk vil jeg snakke om musikk, vær eller vind, eller noe som ikke nødvendigvis handler om jobb, sier han.

Husker du? Varter opp med katastrofe-tall

PÅ SCENEN: Petter «Katastrofe» Kristiansen trives best på konsert eller i studio. Foto: Ole Martin Wold

Sjangeren ekskluderer kanskje en del folk

Sammen med blant annet «Staysman og Lazz» og Freddy Kalas, har Katastrofe definert «festmusikken» de siste årene. På Spotify har sangene hans seks millioner streams eller mer, og han er musiker på fulltid.

– Men jeg driver med en sjanger som kanskje ekskluderer en del folk, men den eksponeringen og PR-en jeg kunne fått av å si ja til TV, har jeg ikke behov for, forteller han.

Kjernen av hans fanskare er mellom 16 og 26 år og bor langt utenfor Oslo, forklarer han.

– Det har kommet til både noen yngre og eldre. Etter låta med Marcus og Martinus, dro jeg på med en del nye instafølgere, og etter «Skal vi danse» var det noen rundt 40 som kom på konserter. Men det er unge bygdefolk på fest som er min kjerne, sier han.

Sjekk ut: «Katastrofe» svimmel av strømme-tall

Siden han var med på «Elektrisk», har han også vært med på de fleste konsertene til Marcus og Martinus. Det er kun når det er fysisk umulig at han ikke er med, og det var det da tvillingene spilte på Voldsløkka i Oslo.

– Det fascinerer meg at jeg kan være i bildet med guttene og ikke bli navngitt der, men den éne konserten jeg ikke er med på - da skriver de om meg, forteller han.

Katastrofe får ikke fullrost de unge tvillingene nok, og syns alltid det er gøy å være med «gutta» på jobb. Til tross for at det da blir mye fly og lite søvn. Det er han dog vant til med 200-300 reisedøgn i året.

– Denne sommeren tror jeg ikke jeg ser dama mer enn Gardemoen, ler han.

I fjor sto Katastrofe på samme scene med annen hit. Se det her

Det er likevel drømmejobben, som han også kombinerer med å være pokerspiller som Bettsson-ambassadør.

– Hvis jeg en gang skal roe ned musikken, kunne jeg tenke meg å satse på poker, sier han.

VG-lista i Trondheim: Julie Bergan vil holde musikken i sentrum

Han understreker at han kun fronter pokerdelen for bettingsselskapet, og selv om artister som Sandra Lyng og Tone Damli valgte å bryte sine avtaler i fjor, synes Kristiansen pokerspillingen er en kul ting å fronte.

– Folk må bruke vettet og ikke spille med penger du ikke har, oppfordrer han.

Artisten syns det er leit med spillegalskap, men mener det har andre årsaker enn akkurat hans ambassadørskap.

– Jeg er sterkt uenig i spillpolitikken, og tror ikke det hadde blitt mer spillegalskap om utenlandske aktører fikk lisens i tillegg, avslutter han.

Leste du? «Staysman» og «Katastrofe» Kristiansen passer på hverandre for å ikke la festingen gå over styr.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder