SAMMEN FOR ARMENIA: Eva Rivas får musikalsk hjelp av Jivan Gasparyan på scenen på Fornebu i kveld. Foto: Reuters

Jivan (83) er GP-finalens eldste

(VG Nett) Jivan Gasparyan debuterte som musiker i 1948. I kveld er han klar for Melodi Grand Prix-finale.

  • Vidar Enerstvedt
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL


83-åringen er en av Armenias mest anerkjente musikere, og ble plukket ut til å spille sammen med Eva Rivas i årets konkurranse.

PROTOKOLL:Fortell om din Grand Prix-fest!

- Han blir selvsagt trøtt nå og da. Men når det kommer til fremførelse og jobb på scenen, er han en av de mest energiske artistene noensinne, sier manager Diana Mnatsakanyan ifølge The Armenian Reporter.

Samleside:VG Nett følger Melodi Grand PrixLes også:Eva Rivas: - Jeg er ikke bare sexy

I hjemlandet har Jivan Gasparyan vært stor stjerne i mange år, og var 61 år da artist Eva Rivas ble født. I kveld fremfører de balladen «Apricot stone» sammen for en fullsatt Telenor Arena og mange millioner TV-seere i en rekke land.

- Alle kvinner er vakre

22 år gamle Eva Rivas har vært en profilert sanger i Armenia siden hun var barn, og har de siste årene også fått mye oppmerksomhet for deltakelse i diverse skjønnhetskonkurranser.

- Jeg synes alle kvinner generelt er vakre. Selv om utseendet ikke er så bra, er sjelen vakker. Jeg synes alle kvinnene i Grand Prix er vakre, men hvis du sier at jeg er den peneste, skal jeg ikke krangle på det, sa Rivas da VG Nett møtte henne 18. mai.

Les også:Didrik sammenligner sangen med RemaLes også:Slik stemmer Europa

GP-Jostein: - Flott artist

VG Netts Grand Prix-ekspert Jostein Pedersen har tidligere spådd at Armenia kan gjøre det stort i finalen.

Les også:Stor undersøkelse: - Tyskland vinner

- For det første er hun fra Armenia, som alltid havner blant de ti øverste. Dessuten er hun halvt gresk, det er ingen ulempe. Hun er en flott artist, kanskje en av de beste. Det kommer an på om det er en ballade-vind eller frisk popsang-vind over Europa, sa Pedersen i forrige uke.

LAST NED GP-POENGSKJEMA HER

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder