Billetter igjen til hele Europa-turneen

KLAR FOR KONSERT: Miley Cyrus tar med seg hele sirkuset sitt til Norge for første gang 28. mai. Her er hun på scenen i Birmingham. Foto: PA

Miley Cyrus får massiv oppmerksomhet - men selger «lite»

I kveld står en av verdens mest omtalte artister, Miley Cyrus, på scenen i Telenor Arena. Det er fortsatt billetter igjen.

  • Kristine Hellem Aanstad

Artikkelen er over seks år gammel

Det siste året har 21-åringen gjort mye for å endre seg fra barnestjerne-rollen hun hadde som «Hanna Montana» til å bli artisten hun er i dag.

Til tross for den massive oppmerksomheten rundt artisten, har Cyrus kun solgt 1,8 millioner eksemplarer av det siste albumet, melder Chart News.

Til sammenligning har Bruno Mars det siste året solgt 5,9 millioner eksemplarer, Eminem 4, Beyonce 3,3, Lana Del Rey 4,6 og Katy Perry 2,9 millioner. I tillegg har det vært rikelig av tomme seter på hennes «Bangerz»-turne i USA, skriver amerikanske Forbes.

Arrangøren fornøyd

Tirsdag fikk VG opplyst av arrangøren Live Nation at 21-åringen hadde solgt 19.000 billetter av totalt 23.000 mulige i Telenor Arena.

- Vi er veldig fornøyde med tallet, billettsjef hos Live Nation Norge.

- Tror dere at konserten kan bli utsolgt?

- 23.000 billetter selger hun nok ikke, men vi forventer å selge flere billetter ettersom salget fortsatt er i gang.

Forsatt ledige billetter

Onsdag morgen er det utsolgt for ståplasser til konserten, men fortsatt ledige billetter i de andre kategorier. Ser man på oversikten over de kommende konsertene hennes på europaturneen hennes er det fortsatt ledige billetter til alle.

PÅ SCENEN: De fleste av konsertantrekkene til 21-åringen dekker kun det aller mest nødvendige. Foto: PA


- Det har nok noe å gjøre med at hun gikk såpass hardt inn for å riste av seg barnestjernestempelet at hun har falt mellom to fangrupper: de unge som likte «Hannah Montana», og de voksne som setter pris på henne som et ironisk pop-fenomen - men som ikke synes hun har stor nok katalog til å holde en hel konsert, sier musikkanmelder Kine Solberg i Morgenbladet.

VGTV: Se Miley Cyrus' juleshow

Prisene på billetter til kveldens konsert i Telenor Arena synes Solberg er i stiveste laget: 530 kroner for ståplass, 630 for sitteplass og 1145 kroner for golden circle.

- De prisene samsvarer ikke med hva man får musikalsk. Når man skal spille arenakonserter trenger man det yngre radiopublikumet - ikke bare de som liker henne fordi de ser på henne som et ironisk pop-fenomen, men de som virkelig elsker låtene hennes.

- Hva tenker du selv om musikken?

- Jeg setter pris på de sporadiske hitsene hun har hatt - som «Wrecking ball», det var en av fjorårets beste låter for min del. Jeg føler likevel at hun har til gode å gi ut et bra album ettersom hun har vært for musikalsk ustabil etter min del, sier Solberg.

Mellom klokken 17 og 19 sender VGTV live-show om Miley Cyrus' Norgesbesøk og konserten.

Flere artikler

  1. Pluss content

    Fra barnestjerne til skandaleprinsesse

  2. Trine (20) betalte over 6000 kroner for Miley-kyss

  3. Slik blir kveldens Miley Cyrus konsert

  4. Konsertanmeldelse: Miley Cyrus - «Bangerz»

  5. Miley Cyrus svarer på netthets om narkotika

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder