KLAR FOR NORGE: Denne helgen spiller Cody Simpson to steder i Norge, og først er det Rådhusplassen og VG-lista Topp 20 som får nyte av den australske unggutten. Foto: AP Foto: ,

Stjerne om VG-lista-showet: - Har aldri spilt foran så mange før!

Fredag spiller ungpikeidolet Cody Simpson (17) på VG-listeshowet på Rådhusplassen i Oslo. Aldri før han har spilt for et så stort publikum.

  • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fem år gammel

Cody Simpson fra Queensland, Australia er ikke som alle andre tenåringer. I en alder av 17 har han gitt ut to EP'er og to studioalbum, og han har flere turneer, blant annet med Justin Bieber, på CVen. Selv sier han at det har vært litt av en reise.

- Dersom noen hadde sagt til meg for noen år siden at jeg i dag skulle reise rundt i verden og holde konserter, hadde jeg ikke trodd dem, sier han til VG, og fortsetter:

- Det føles som om de siste fire årene har gått veldig fort, men samtidig er det bare begynnelsen. Det er rart å tenke på hvor langt jeg har kommet.

Simpson jobber med ny musikk, og var nylig i studio med Justin Bieber. Fredag spiller han for titusener av tilskuere og hundretusener av TV-seere, på VG-listas årlige show.

- Jeg er ganske nervøs. Jeg har aldri sunget foran et så stort publikum før, men jeg ser frem til å besøke Norge.

SPILLER SELV: Simpson spiller også gitar, og var i studio tidligere denne måneden og spilte inn en ballade med Justin Bieber. Foto: AP Foto: ,

Det er første gangen Simpson er på turné uten at noen i familien er med. Nå føler 17-åringen seg rede til å gjøre det alene.

- Det er annerledes å reise uten familien, men jeg føler meg klar for det. Jeg er blitt gammel nok.

PLATEANMELDELSE:Cody Simpson - «Surfer's Paradise»

Årene i musikkbransjen har gjort ham moden, synes han selv.

- Jeg føler absolutt at du vokser fortere opp i denne bransjen. Du reiser rundt og opplever så mye nytt, og kaster deg selv ut i nye ting hver dag. Jeg har ikke hatt et vanlig tenåringsliv, men føler ikke at jeg går glipp av noe heller. Jeg opplever så mye bra ting, at de gode tingene jeg opplever veier opp for de tingene jeg går glipp av, sier han.

På fredag er Simpson en av de mange artistene som skal underholde titusener av publikummere som besøker Rådhusplassen og VG-lista Topp 20-showet.

MER OM VG-LISTA-SHOWET HER.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder