TØFFE KARER: Lars Erik Blokkhus (tv) og bassist Tommy Elstad (th) var med og reddet en mann ut av et røykfylt hybelhus i helgen. Her sammen med Plumbo-trommis Hasse Rønningen (midten).

TØFFE KARER: Lars Erik Blokkhus (tv) og bassist Tommy Elstad (th) var med og reddet en mann ut av et røykfylt hybelhus i helgen. Her sammen med Plumbo-trommis Hasse Rønningen (midten). Foto:Alf Øystein Støtvig,VG

Plumbo ble helter etter branndrama

Lars-Erik Blokkhus (36) og Tommy Elstad (44) reddet ifølge brannvesenet livet til minst én person.

  • Felicia Alvsing
  • Angelica Hagen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Natt til lørdag ble utenom det vanlige for Lars Erik Blokkhus og Tommy Elstad i Plumbo. På vei hjem fra en spillejobb tok de seg inn i et røykfylt hus på Raufoss, og reddet en manns liv. Røykvarsleren hadde gått i en hybel, og når de gikk inn fant de en mann som lå og sov, skriver Totens Blad, som først omtalte saken.

Det var etter konserten i Raufoss i helgen at Lars-Erik Blokkhus og Tommy Elstad skulle ta en øl med kompisen Ronny Slemmestad, og de oppdaget en pipelyd bortover i byggefeltet. De kjente at det luktet brent og bestemte seg for å undersøke hvor lyden kom fra.

Dramatisk

Kompisen, Ronny Slemmestad, oppdaget et åpent vindu og skrek inn for å se om noen var hjemme. Døren var også åpen. Det viste seg fort at en matkjele noen hadde sovnet fra var grunnen til oppstyret.

– Det første som møtte oss var en vegg av røyk. Vi fikk ristet liv i tre stykker, men bare to av de ble med ut. Han som eide leiligheten nektet å forlate bygningen, sier Blokkhus til VG.

Les også: Plumbo-Lars-Erik mistet lappen

Ble dårlig

Blokkhus og gjengen ringte brannvesenet og de var fort på stedet. De fikk eieren ut av huset og det gikk bra med alle sammen. Tommy Elstad var lengst inne i leiligheten og ble veldig dårlig etter redningsaksjonen. Han kastet opp og gikk rett å la seg på hotellet.

Gjengen fikk ros av brannvesenet etter redningsaksjonen.

– Jeg handlet på instinkt. Det er en god følelse, selv om det hele var ganske tragisk. Det er gøy å hjelpe folk! Og hvem hadde trodd at Plumbo skulle bli brannhelt? Kanskje blir det sang om det, ler Blokkhus.

Varabrannsjef i Vestre Toten, Trond Granlund, roser Plumbo-gutta for innsatsen, og mener den var avgjørende for at ingen liv gikk tapt.

– De har reddet minst ett liv, sier han til lokalavisen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder