ETTERTRAKTET: Gitarist Terje Winterstø Røthing i bandet Skambankt er den nordmannen som har spilt flest ganger på Roskilde.
ETTERTRAKTET: Gitarist Terje Winterstø Røthing i bandet Skambankt er den nordmannen som har spilt flest ganger på Roskilde. Foto:Gøran Bohlin,VG

Kongen av Roskilde: Skambankt-gitarist med sin syvende Roskilde-konsert

MUSIKK

ROSKILDE(VG) Terje Winterstø Røthing i Skambankt kan nå se tilbake på hele syv spillejobber på Roskildefestivalen - og enda flere som publikummer.

Publisert: Oppdatert: 07.07.14 01:02

- Vi har snakket om det; får vi ikke spille her neste år, vurderer vi å campe, sier Winterstø Røthing.

Sammen med Skambankt har han akkurat gått av scenen etter en rekordtidlig Roskilde-konsert, klokken tolv på en søndag formiddag. Likevel møtte mellom 5000 og 6000 opp for å få litt norsk punkrock inn i blodet tidlig på festivalens aller siste dag.

- Det ble en liten nedtur da vi fikk vite spilletidspunktet - tolv på søndag er ingen ideell tid for en rock'n roll-konsert. Men at så mange møtte opp, var en ordentlig opptur. Vi håpet jo at det skulle bli slik, og så ble det slik. Børge (Henriksen) og jeg er alltid de i bandet som psyker oss ned før en gig, mens Hans Egil (Løe) og Tollak (Friestad) er de positive. I dag fikk de heldigvis rett, vi motbeviste at tidspunktet spiller en rolle på Roskilde, sier han.

Rett fra annen festival

Skambankt kommer rett fra Hove-festivalen og ber smilende om å slippe en sammenligning mellom festen på Tromøya og Roskilde - forskjellen er enorm, mener Terje Winterstø Røthing.

- Vi kom her i går kveld og gikk rundt på området bare for å nyte atmosfæren. Den er helt spesiell, sier han.

Fire ganger har Terje Winterstø Røthing spilt her med Kaizers Orchestra. Søndag formiddag var hans tredje med Skambankt. Like mange ganger har han vært her som vanlig festivaldeltaker, og minnene om en tilsvarende tidlig-opplevelse som Skambankt selv leverte søndag er levende.

- Turboneger i 1998. De spilte klokken ett på formiddagen og vi hadde satt på vekkeklokkene og lagd oss en egen drikkeplan. Den inneholdt to kasser øl og hundre sigaretter og selvfølgelig sluknet vi rett før Turboneger skulle gå på, humrer Terje Winterstø Røthing.

– Magisk

Som den nordmannen som har spilt desidert flest ganger på Roskilde, trekker han frem tre skjellsettende opplevelser.

- Som publikummer; Radiohead i 1997, akkurat da «OK Computer» kom ut - den konserten var magisk. Den første Kaizers-konserten på Den Orange Scene var også helt spesiell, det samme var Skambankt i 2009.

Her kan du lese mer om