HYLLES: Dolly Parton, her under en bejublet opptreden på Glastonbury-festivalen i Storbritannia i sommer. Foto: AP Foto: ,

Todd Terje remikser Dolly Parton

Elektronikastjernen Todd Terje hyller countrylegenden Dolly Parton med en remiks av «Jolene».

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Merkevarebyrået Chandelier Creative holder søndag kveld en førjulsfest i New York som også er en hyllest til Dolly Parton. Artister som Rufus Wainwright og Scissor Sisters opptrer.

I forbindelse med arrangementet er det offentliggjort en video hos The New York Times' livsstilsblad T Magazine, til tonene av Parton-klassikeren «Jolene» – remikset av «Todd» Terje Olsen fra Mjøndalen, bejublet DJ og elektronikaprodusent som har gjort det stort internasjonalt med debutplaten «It's Album Time».

Albumet ble også kåret til årets beste norske av VGs anmeldere.

DJ-STJERNE: Todd Terje. Foto: OLSEN RECORDS Foto: ,

Todd Terje har remikset kjente klassikere tidligere, med hell og karriereuttelling: Hans versjon av Roxy Music-låten «Love Is The Drug» ledet etter hvert til et samarbeid med Roxy-vokalist Bryan Ferry, som kvitterte med å bidra på Todd Terjes album og synge med ham på årets Øyafestival.

Responsen på «Jolene»-remiksen ser også ut til å bli god: Nettstedet Gigwise skriver at «the trippy tribute sounds amazing».

Samtidig er det blitt kjent at Todd Terje ikke ser ut til å bli maksimalt hedret for sine 2014-bragder i hjemlandet.

Ifølge Dagbladet blir ikke platen hans tatt med i betraktningen for Spellemannprisen, av den enkle grunn at platen ikke er påmeldt av Todd Terjes plateselskap.

Artisten selv har ikke kommentert saken. VG har forsøkt å nå Todd Terje i dag, uten å lykkes.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder