Britney selger mest i USA

(VG Nett) Britney Spears har gjort et forrykende comeback. Nå klatrer hennes nye album «Circus» til toppen av den prestisjetunge Billboard-hitlisten i USA.

Artikkelen er over 11 år gammel

SUKSESS: Etter en turbulent tid opplever Britney Spears igjen stor suksess. Foto: AP

Det er første gang på mer enn fem år at Britney topper Billboard 200-listen. Ifølge E! solgte Britney over en halv million eksemplarer av albumet i forrige uke.

Les VGs anmeldels av «Circus» her!

Det sørger for at Spears er den nest mestselgende kvinnelige artisten i år, foran artister som Mariah Carey, Miley Cyrus, Madonna, Janet Jackson og Beyoncé.

Les også: Se YouTube-stjernens Britney-parodi

Utsolgt turné

Britney toppet også Billboard Hot 100-listen med comeback-singelen «Womanizer» tidligere i år. Det var hennes første single-listetopp siden «Baby One More Time» for ti år siden.

«Womanizer» ble også den mest solgte digitale singelen siden Nielsen SoundScan begynte å måle disse salgene i 2003. Womanizer solgte 286.000 nedlastninger den første uken.

- Tenk deg for et år siden. Var det noen som trodde at Britney vlle klare å komme ut med et album som ikke bare debuterer på 1. plass, men som har solgt en halv million kopier i sin første uke? sier Billboard-sjef Keith Caulfield.

- Det er overraskende, men samtidig vil det være temmelig tilfredsstillende for Britney og plateselskapet hennes, fortsetter han.

I tillegg til gode salgstall på albumet, kan det virke som Britney Spears i tiden som kommer også vil gjøre formuen sin enda større takket være turneen som starter i New Orleans i mars neste år.

På sin hjemmeside skriver hun at «turneen selger som varmt hvetebrød», og at det på grunn av overveldende salg er satt opp nye datoer i byer som Los Angeles, London, Chicago og Toronto.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder