Ble blindet av hjernekreften

Roxette-Marie snakker ut om sykdommen

STOCKHOLM (VG/AFTONBLADET) Med alvorlige hodeskader, blindet på det ene øyet og i epileptiske spasmer fant ektemannen Marie Fredriksson (46) på gulvet.

ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Hun er fortsatt svært preget av sykdommen som forandret hennes liv. Flere ganger under intervjuet, som vises på svensk TV4 i kveld, tar hun til tårene.

Når Roxette-stjernen forteller om hvordan hun har det i dag, brister det for henne;

- Det føles som om det verste er over, og det føles veldig stort. Jeg er så glad for å kunne si det, sier Fredriksson i programmet, før hun brister i gråt.

Falt om på badet

Livet så virkelig bra ut for Marie Fredriksson høsten 2002. Sammen med Per Gessle hadde hun etablert seg som et av popverdenens få langtlevende idoler i Roxette, og denne høsten skulle de ut på nok en turné. Det gikk bra for ektemannen Micke Bolyos og for barna Inez Josefin (11) og Oscar Mikael (7).

Formiddagen 11. september sa hun farvel til ektemannen, som skulle jobbe sammen med en kamerat.

- Bare om lag 20 minutter senere begynte jeg å miste synet på høyre øye. Det bare forsvant, liksom. Det var kjemperart.

På badet i leiligheten utenfor Stockholm falt hun om.

- Etter det husker jeg egentlig ikke så mye, annet enn at jeg hører Mickes stemme: «Men Marie!» Navnet mitt. Da hadde jeg slått meg kraftig i hodet, jeg hadde fått et epileptisk anfall. Jeg følte meg veldig dårlig, sier Fredriksson.

Med ambulanse ble hun fraktet til Karolinska sjukhuset i Stockholm. Der oppdaget legene at hun hadde en alvorlig hjernerystelse.

Men ikke bare det. To dager senere fant de en ondartet hjernesvulst i den bakre delen av artistens hjerne.

30. september 2002 ble svulsten operert bort, inngrepet tok fire timer. Marie Fredriksson ble sykmeldt ut året. Høstturneen ble innstilt.

Helt frem til i dag har Marie Fredriksson kjempet for å komme tilbake. For en måned siden slapp hun platen «The Change».

Den er sterkt preget av sykdomsperioden og inneholder sanger som både hun og ektemannen har laget om den tunge tiden.

- Har det bra

I dokumentaren klippes det mellom intervjuer med stjernen, Micke Bolyos egne opptak fra plateinnspillingen og Maries omgang med barna Inez Josefin og Oscar Mikael.

I programmet er Marie Fredriksson opphovnet i ansiktet.

Men Fredrikssons agent Marie Dimberg vil ikke kommentere noen medisinske detaljer. Hun vil heller ikke si noe om hvorvidt Fredriksson i dag er kvitt eventuelle andre svulster.

- Hvordan har hun det?

- Hun har det bra. Hvordan hun har det rent medisinsk, er ingenting jeg kan snakke om, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder