REAKSJONER: Avisene Aftonbladet, Ekstra Bladet og The Guardian har alle slått stort opp den norske utklassingsseieren i Melodi Grand Prix. Foto:

- Søppel, men en vinner uansett

(VG Nett) Mens svenske og danske aviser gratulerer Norge på det hjerteligste med MGP-seieren, er britiske The Guardian langt mer kritisk.

  • Gjermund Glesnes

Artikkelen er over 11 år gammel

Aftonbladet.se kliner til med tittelen «Supergutten» i krigstyper over forsiden, rett under bildet av en jublende Alexander Rybak. Deretter skriver den svenske storavisen at det aldri ble skikkelig spennende, etter at Norge tok ledelsen, økte og aldri lot noe annet land komme i nærheten.

- Det regnade tolvor över Norges favoritviolinist - sockersöte Alexander Rybak, skriver avisen.

Les også:- Vi har en ny verdensstjerne

Konkurrenten Expressen bruker ikke særlig mindre ord: «Norsk jordskredsseier», skriver avisen etter at nordmannen slo poengrekorden i Melodi Grand Prix med sine 387 poeng.

- Fordeler

Også danske Politiken konstaterer at «Norges charmetrold» innkasserte seieren. Samtidig passer den danske avisen på å påpeke at Alexander Rybak hadde noen klare fordeler utover en god sang:

- Han er halvt hviterusser, hans sang har et visst østeuropeisk preg og, sist men ikke minst, er Alexander Rybak et ytterst populært sjarmtroll, skriver avisen.

Britisk slakt

Britiske The Guardian er, kanskje ikke uventet, mindre entusiastisk på vegne av vinneren fra vikinglandet som trolig for alltid vil være mest kjent for sine «nil points» i Storbritannia.

- Norge har nå slått alle stemmerekorder. Det er ikke min kopp te, men det var helt klart et populært valg over Europa, så fair play til dem. Cider gjør meg til en god taper. I tillegg står jeg i fare for å bli neddynget med torsk og multer, skriver journalisten Heidi Stephens i sin liveblogg, før hun fortsetter:

- Nei, det er fortsatt søppel. Men en vinner uansett.

Les også

Mer om

  1. Melodi Grand Prix

Flere artikler

  1. Irsk radiovert håner Rybak

  2. Britisk avis beklager Rybak-hets

  3. Rybak planlegger show i Ukraina

  4. Alexander Rybak: - Det var bare en sommerflørt

  5. Benjamin Ingrosso (20) skal kjempe mot Rybak

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder