JULESTRI: Celine Solemsløkk Helgemo (t.v) og Malin Reitan har et stramt program før jul, blant annet fem utsolgte konserter i Olavshallen i Trondheim. Foto: Øyvind Nordahl Næss

Solgte ut Olavshallen fem ganger

Celine og Malin ekte julestjerner

TRONDHEIM (VG) I fjor var Celine Solemsløkk Helgemo (13) Norges mestselgende kvinnelige artist. Nå har hun og MGP jr.-kollega Malin Reitan (13) solgt ut fem Olavshaller sammen.

  • Tor-Hartvig Bondø

Det har ingen norske eller internasjonale artister klart før dem. Olavshallen i Trondheim har 1200 plasser i salen, så 6000 billetter ble revet bort til felleskonserten med de to MGP jr.-stjernene.

- Det er bare kjempeartig, sier de to trettenåringene nærmest i kor.

- Vi gleder oss fryktelig. Vi var spente på om vi fikk solgt en eneste konsert, så føk alt i vei i rekordfart, sier jentene som starter julekonsertturneen i dag.

Sjekk Celine på VG-lista!

Åge-musikere

De er kjempefornøyde med sitt konsertsamarbeid. De har fått med musikere fra Åge Aleksandersens Sambandet.

- De har fått til et stort show, og det har vært artig for oss å jobbe sammen med dem. Det blir en del julesanger, men selvsagt også mye fra det vi har laget selv. Må jo alltid ha med «Sommer og skolefri» og «Bestevænna».

Før de fem konsertene i Trondheim, blir det besøk i Surnadal, Røros, Namsos, Bjugn og Orkanger.

- Og vet du? Vi er begge født på sykehuset i Orkanger. Jeg bare 23 dager før Celine. Det kom vi plutselig på her om dagen, forteller Malin.

- Blir det tid igjen til julegavehandel i alt dette styret?

- Det blir travelt ja, men det beste er at det ikke er noen jobber på julaften. Da er det slapp av. Dessuten, jeg har allerede kjøpt gave til Malin jeg. For i tillegg til alt det andre skal jeg jo også rundt og signere nyplaten «Jul på Røros», forteller Celine.

Mestselgende

Tre av de tolv sporene på juleplaten er spesialskrevet for anledningen i samarbeid med henholdsvis pappa Tore André Helgemo, produsent Ronny Wikmark, D.D.E.-komponist Frode Viken.

Det er oppfølgeren til «Bestevænna», som solgte 45000 eksemplarer og gjorde tolvåringen til Norges mestselgende kvinnelige artist i fjor.

Og som ekte «bestevænna», fikk de to jentene med seg The BlackSheeps' seier under Melodi Grand Prix Junior-finalen i Århus forrige helg.

- Vi kikket på programmet, og jublet stort da de vant, sier Celine og Malin.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder