TOPPTENT: Agnete Johnsen virket på hugget under generalprøven torsdag kveld - den siste før semifinalen senere i kveld Foto: Anders Putting, EBU

Slik var Agnetes siste generalprøve

– Har en god følelse

STOCKHOLM (VG) Det var en avslappet Agnete Johnsen som stod på scenen torsdag ettermiddag.

Silje Løvstad Thjømøe
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Norges deltager i Eurovision, Agnete Johnsen (21), har akkurat gått av scenen etter det VGs anmelder mener er en vellykket generalprøve.

Agnete virket ifølge VGs musikkanmelder Stein Østbø, som er på plass i Globen Arena i Stockholm, både avslappet og fokusert under generalprøven torsdag – som er den siste før seminfinalen senere i kveld.

Les også: Agnetes familie og venner skjermes før finalen

– Det var ingenting som tydet på at det var nerver inne i bildet her. Og hun sang bedre og bedre, mye bedre enn også i den norske finalen, spesielt det siste vokalbrekket avslutningsvis nærmet seg gåsehud, sier Østbø.

Agnete selv er fornøyd med generalprøven, og sier dette til VG:

– Prøvene i dag gikk akkurat som forventet. Sparer på kruttet til sending i kveld. Har en god følelse! Må nok en gang få frem hvor glad jeg er for koristene som er med hit, de er rett og slett råbra!

Nøyde seg med et «thank you»

Østbø mener det var et kraftfullt og mektig innslag fra Agnete, selv om MGP og Eurovision-ekspert Morten Thomassen sier til VG at 21-åringen var enda bedre i går kveld.

– Men at det er helt naturlig at man holder litt tilbake i siste generalprøve, sier Thomassen.

Selv nøyde Johnsen seg med et «thank you» og stort smil før hun gikk av scenen.

Aftonbladets Eurovision-ekspert Tobbe Ek skrev dette etter at Agnete hadde gåt av scenen.

– Oj, Agnetes stemme hørtes ordentlig grov ut i åpningen i dag. Ikke før i refrenget finner treffer hun rett på tonene. Hun ser dessuten velig trøtt ut på scenen. Det kan muligens ha med at hun har mindre sminke på seg enn under TV-opptakene (...) Opptredenen tar seg opp mot slutten og hun avrunder med å le inn i kamera

Les også: Lene Marlin med oppmuntringsbeskjed til Agnete

Generalprøven avslørte også at den hviterussiske artisten IVAN – som opprinnelig ønsket å stille naken på scenen med flere ulver – muligens har inngått et lite kompromiss med Eurovision-arrangørene.

Hans bidrag ble faktisk innledet av et bilde av IVAN naken med en ulv.

Via sitt management svarte Agnete Johnsen torsdag morgen VG på hvordan hun forbereder seg til kveldens semifinale.

Les anmeldelsene: Dette mener VG om alle Eurovision-låtene

Fokuserer på en dag av gangen

– Vi har en del sangprøver, gjennomkjøringer og slikt igjen før selve showet. Før prøvene er det stemmeoppvarming sammen med koristene, noe som er like hyggelig hver gang.

– Hvilke tanker har du nå for det som skjer etterpå – enten det nå blir finaleplass eller kanskje spesielt om det ikke skulle bli det?

– Jeg fokuserer på en dag av gangen nå. Hva som skjer i kveld får jeg ta da, og det gleder jeg meg til.

Agnete synger som nummer femten i kveld og har bare tre, antatt svakere, låter etter seg, men opptrer samtidig rett etter en av semifinalens sterkeste låter, fra Ukraina.

Les også: Disse gikk videre fra første semifinale på tirsdag

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder