SMIL: Slik så Justin Bieber da han tok «mugshot» etter å ha kappkjørt i ruspåvirket tilstand. Dette er bare en av mange, men hittil den største, skandalen «Biebs» har skapt de siste årene. Foto: , Miami Beach Police

Fra «baby» til rebell: Justin Biebers skandaler

Eggkasting, fyllekjøring og vold. Justin Biebers (21) vei til stjernestatus har vært litt humpete.

 • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fire år gammel

2011

Den første skandalen som satte Biebers verden på hodet var da Mariah Yeater hevdet at da 17 år gamle Justin var far til hennes barn. Hun hevdet at de to hadde hatt sex på et bad etter en av hans konserter. Bieber benektet det hele, men gikk med på å ta en farskapstest for å få saken ut av verden. Han planla også å saksøke Yeater og hennes advokater for å ha funnet på det hele.

– Jeg vet jeg kommer til å være et mål, men jeg kommer aldri til å være et offer. Det er galskap, hver kveld etter et show har jeg gått rett fra scenen og inn i bilen, så det er merkelig at folk vil finne på slike falske påstander. Men bare for å ha sagt det: Ingen ting av det stemmer, sa Bieber på Today Show.

Saken ble omtalt presse verden over, og etter hvert ble det så mye styr at Yeater valgte å droppe søksmålet. Senere i november ble det sagt at Bieber tok en farskapstest for å renvaske navnet sitt.

VG+: Sagaen om Selena og Justin (krever innlogging)

2012

Den da 18 år gamle artisten skapte i midten av mai overskrifter da han fortalte GQ magazine at han hadde drukket øl. Han fulgte imidlertid opp med at det aldri gikk over styr.

– Jeg mener, jeg har drukket øl før. Men det er aldri slik at jeg ikke har kontroll, sa han til mannemagasinet.

Amerikanerne mente det satte et dårlig eksempel for ungdommen – mens hans folk, kanadierne, mente at det ikke var noe problem. Der var han tross alt gammel nok.

Et par uker senere var det ikke alkoholforbruket som skapte overskrifter, men en krangel med en paparazzifotograf under et kinobesøk med Gomez. Fotografen hevder nemlig at Bieber angrep ham fordi han hadde tatt bilde av ham med kjæresten.

I juli ble «Biebs» stoppet av politiet etter å ha kjørt i 128 km/t mens han prøvde å stikke fra paparazzifotografer i Los Angeles. Det var en byrådspolitiker i byen som fikk med seg villmannskjøringen, og meldte fra til politiet.

– Bieber kjørte som en villmann. […] Hvis jeg var på patrulje ville jeg arrestert ham for hensynsløs kjøring, sa han.

Bieber skal etter hvert selv også ha ringt politiet, ikke for å si at han selv kjørte for fort, men for å få hjelp til å riste av seg paparazzifotografene som jaget ham.

Politiet rykket ut og sendte alle hver til sitt.

Tre uker senere skal Bieber ha fått kjeft etter at han under en 12 timer lang flytur skal ha bannet så mye at medpassasjerene ble brydd. Bieber hadde vært på en promoturné i New Zealand da han fløy tilbake til USA da en tobarnsmor skal ha gått bort til ham og bedt ham om å «slutte å rope banneord og bruke slikt språk på et fly. Det passer seg ikke», ifølge TMZ. Bieber skal ha blitt flau, og beklaget oppførselen sin.

Så du denne? Norgesaktuelle Justin Bieber fikk fem MTV-priser

Månedene går, og Bieber holder seg unna drama helt til desember kommer. Da ble nemlig «Biebs» og hans team sutrete etter at artisten gikk tomhendt hjem etter Grammy-utdelingen.

«Denne gangen blir det ingen kloke ord, ingen unnskyldninger, jeg er bare uenig. Gutten fortjente det. Grammy-styret dreit seg ut denne gangen», skrev manageren Scooter Braun på Twitter og fortsatte:

«Det vanskeligste er overgangen, å holde toget gående. Gutten leverte. Suksessalbum, utsolgt turne […] Denne gangen fortjente han å bli satt pris på, og jeg har egentlig ikke noe hyggelig å si om en avgjørelse jeg ikke er enig i.»

KOSEMOSE: Justin Bieber og hamsteren Pac - før han ga den bort. Foto: , Justin Bieber @ Instagram

Bieber besøkt Ellen DeGeneres og hennes talkshow «The Ellen Show» litt senere den samme måneden, hvor han også kommenterte Grammy-utdelingen for første gang og sa at det var «en stor nedtur».

Få dager senere fikk han også dyrevernsorganisasjonen PETA på nakken etter at han ga bort hamsteren sin Pac til en tilfeldig fan. Fun fact: Pac hadde sin egen Twitter-konto med 40.000 følgere. Dessverre døde den lille i mars året etter.

2013

For to år siden startet ikke Bieber året på best mulig måte. 1. januar ble en fotograf drept mens han forsøkte å ta bilder av Biebers Ferrari. Dagen etter ble Bieber observert med det som angivelig skal ha vært en joint – men dette var ifølge TMZ ikke noe Bieber ønsket å kommentere.

Senere den samme måneden hevdet radioverten Colette Harrington at sangeren hadde spyttet i energidrikken hennes på treningsrommet til Ritz Carlton-hotellet i New York. Han skal ifølge det samme kjendisnettstedet ha mobbet treningsmetodene hennes, og bannet til henne. «Biebs» og hans team hevdet imidlertid at det hele var tull.

Det hele skal ha startet ved at Harrington gikk bort til artisten for å ta et bilde – og fikk nei til svar. En representant for Bieber fortalte TMZ at spydighetene som kom fra Bieber var tull til hans egen trener, som var med Bieber på treningen, og ikke mot Harrington.

Husker du? Justin Biebers nye sveis får tyn i sosiale medier

LITEN APE: Justin Biebers kapusinape Mally ble beslaglagt av tollere da de landet i Tyskland i 2013. Her er Mally i sitt nye hjem – Hodenhagen Serengeti Wildlife Park. Foto: Holger Hollemann , Ap

I slutten av mars skapte Bieber og hans dyr igjen overskrifter da kapusinapen hans Mally ble beslaglagt av tollere i Tyskland fordi «Biebs» ikke hadde papirene i orden. Bieber sa han skulle anskaffe de rette papirene, men gjorde aldri det. Mally måtte derfor bli i Tyskland, på et hjem for bortkomne dyr. Bieber fikk etter hvert beskjed om å hente apen før 17. mai, ellers ville Mally bli tysk «statsborger». «Biebs» kom aldri for å hente apen sin, og Mally bor for tiden i Hodenhagen Serengeti Wildlife Park.

Bieber måtte likevel punge ut for glippen. Den tyske regjeringen sendte ham en regning på 66.000 kroner for å dekke blant annet vaksinasjon av Mally.

I april skulle nok Bieber ordlagt seg annerledes da han besøkte Anne Frank-huset i Amsterdam, og skrev at han «håpet at hun ville vært en belieber». Det falt nemlig ikke i god jord. Museet skrev om kommentaren Bieber la igjen i gjesteboka på deres Facebook-side, og i kommentarfeltet haglet det mot kritikk mot artisten. Mange av dem mente at Bieber burde vise mer respekt for Anne Frank, som døde i konsentrasjonsleiren Bergen-Belsen i 1945.

Etter å skapt drama i Tyskland, skapte Bieber så drama i Wien hvor han var innom en nattklubb - en nattklubb han ikke får komme tilbake til. Livvaktene til Bieber var nemlig voldsomme med pågående fans, og knuste både kameraer og telefoner. Det førte til at Bieber og hans entourage ble hevet ut og bannlyst fra klubben.

Etter Sør-Europa sto Norden for tur, men Bieber kom ikke lenger enn til svenskegrensen før bussen ble stoppet av tollerne. I bussen fant de både narkotika og elektrosjokkvåpen.

– Man fant en mindre mengde stoffer man mistenker er narkotika og en elektrisk pistol man trenger bæretillatelse for, sa Lars Byström, informasjonsansvarlig for Stockholmspolitiet den gang. Han la også til at hans kolleger hadde kjent marihuana-lukt på bussen.

Den mindreårige sangeren fikk igjen et dårlig rykte da han i begynnelsen av mai la ut et bilde av seg selv på Instagram hvor han og en kamerat drikker øl – noe «Biebs» fortsatt ikke var gammel nok til å gjøre på det tidspunktet.

Foto: , Justin Bieber @ Instagram

Så du denne? Justin Bieber brast i gåt under scenen

Med årene så er det nok blitt noen som misliker Bieber, og en av dem kan være ekspresident i USA, Bill Clinton. I juli publiserte nemlig TMZ en video av artisten som urinerer i en vaskebøtte, og roper «F*** Bill Clinton». Hvorfor han gjorde dette, er enda ukjent.

En kravstor Bieber skapte i oktober overskrifter etter at han skal ha havnet i bråk med DJ Michael Woods turnémanager, Alex Madden, på en klubb i Sør-Korea. Festens vert fortalte TMZ at det hele skal ha begynt da Bieber ba dem om å sette på hiphop-musikk – noe de andre var uenig i. Det hele skal ha stoppet før det ble fysisk.

DJ-en forklarte hendelsen på Twitter: «Historien er at Justin Bieber og hans armé av muskuløse livvakter kom inn halvveis i settet mitt i Sør-Korea og krevde hiphop. Så når jeg ba ham om å stikke av og ta på seg noen klær, slo han til turnémanageren min og gjemte seg bak veggen av sikkerhetsvakter.»

Foto: , Michael Woods @Twitter

Han retweetet så en kommentar fra EDM-artisten Deadmau5 som skrev: «Kjære Justin Bieber, kan du være så snill å vokse til helvete opp nå? I mellomtiden kan du kle på deg, og holde deg unna nattklubber.»

I juni møtte Bieber på enda mer trøbbel da han kjørte på en paparazzifotograf. Fotografen ble kun lettere skadet, og politiet mente at hendelsen ikke var Biebers feil ettersom fotografen hadde oppholdt seg i veibanen.

I begynnelsen av november skapte Bieber mer trøbbel for seg selv enn han kunne forutse da han tagget det tidligere Hotel Nacional i Rio de Janerio. Regjeringen hadde gitt artisten tillatelse til å tagge med graffiti – men i et annet område i byen. Han ble derfor siktet for vandalisering.

Etter Brasil sto Argentina for tur, og heller ikke der klarte Bieber å holde seg i skinnet. Under en konsert klarte han å gjøre sine fans i Buenos Aires ganske sure da han dyttet det argentinske flagget av scenen med mikrofonstativet. Etter at fansen raste på sosiale medier, tok Bieber til Twitter for å beklage.

«Jeg hørte hva som skjedde meg i Argentina, og jeg er sjokkert. Jeg elsker Argentina, og jeg har hatt noen av mine beste show på turneen der. Folk kaster ting opp på scenen hele showet, og jeg gir det til de ved scenen slik at ingen blir skadet. Jeg er så lei meg dersom noen tolket mine handlinger på en annen måte, og jeg håper dere kan tilgi feilsteget», skrev han.

Bottoms up! Justin Bieber legger ut rumpebilde

2014

Året startet igjen med et smell for «Biebs» - og denne gangen var pappa Jeremy involvert. De to skal ha vært «utrolig uhyggelige» mot en flyvertinne en tur med privatjeten deres fra Canada til New Jersey. Flyvertinnen skal ha måttet sette seg i cockpiten for å slippe unna de to. Det skal også ha vært så mye marihuanarøyking på flyet, hvor også ti venner av de to var med, at pilotene måtte bruke oksygenmasker.

Få dager senere angrep Bieber og en kamerat artistens nabohus med egg – noe som kostet «Biebs» 550.000 kroner, i tillegg til prøvetid og samfunnstjeneste.

23. januar kom Biebers største skandale hittil: Han ble fengslet for å ha kappkjørt i ruspåvirket tilstand. Ifølge patruljen som stoppet ham skal Bieber ha hatt blodskutte øyne og han skal ha luktet alkohol, i tillegg til at han kjørte dobbelt så fort som det var tillatt i området. Han ble også siktet for å ha motsatt seg arrestasjon, og for å kjøre uten gyldig førerkort.

Da saken gikk for retten i august erkjente Bieber seg skyldig i uaktsom kjøring og at han motsatte seg fengsling – og siktelsen som omfatte fyllekjøring ble dermed droppet. Han ble dømt til å betale en bot på om lag 3000 kroner, i tillegg at han måtte gjennom et 12-timer langt sinnemestringskurs. I tillegg måtte han ifølge avtalen han inngikk med aktoratet gi et bidrag på 300.000 kroner til Our Kids, en veldedighet for barn.

Det tok ikke lang tid etter «Biebs» ble tatt for fyllekjøring til han ble beskyldt for å ha gått til angrep på en limousinsjåfør i Toronto, Canada. En kanadiske domstol bestemte seg imidlertid for å ikke sikte artisten etter det angivelige overfallet.

I mars haglet kritikken igjen mot Bieber – ikke fordi han hadde gjort noe ulovlig – men på grunn av oppførselen under en høring etter at han og en livvakt skal ha vært involvert i en voldsepisode med en fotograf. I videoen over ser du at Bieber i stedet for å svare ordentlig på spørsmålene, gir en forklaring som blir beskrevet av Rolling Stone som «brysk og flåsete». Flere norske journalister reagerte på artistens holdning.

Musikkekspert Asbjørn Slettemark sa til VG at han fremsto som en fyr som ikke trodde at en fyr som ikke mente at regler gjaldt ham. Chioma Anugweje i 730.no mente at Bieber fremsto som arrogant.

I juni fikk Bieber tyn etter at en video, publisert av The Sun, viser 15 år gamle Bieber som forteller en rasistisk spøk.

Vitsen vakte oppsikt i medier verden over, og Bieber valgte å gå ut og kommentere vitsen til Hollywood Reporter:

«Som barn visste jeg ikke hvilken kraft som ligger i enkelte ord, og at de kan såre. Jeg trodde det var greit å gjenta slike ord, og innså ikke at jeg ved å gjøre det bidro til at sjikaneringen fortsatt».

Han fortalte videre at han på den tiden var et barn, men at han nå var blitt en mann som var klar over sitt ansvar, og at han aldri vil gjøre noe slikt igjen.

I juli ferierte Bieber på Ibiza i Spania, men heller ikke der slipper Bieber unna bråk. Mitt blant gjestene på en restaurant røk skuespilleren Orlando Bloom og Bieber i tottene på hverandre. Internasjonale medier skrev at det var fordi de to datet hverandres ekser. En mobilvideo som raskt ble lekket til media viser at Bloom langer ut mot Bieber, og at de to fysisk må holdes unna hverandre.

Les mer: Fansen i sjokk etter angrepet

I september ble Bieber igjen arrestert – denne gangen for farlig kjøring på ATV – og for legemsfornærmelse mot en person han krasjet med. Ifølge politiet oppsto det en slåsskamp mellom en person i minibussen og Bieber.

2015

Etter flere år med drama, voldsepisoder og arrestasjoner valgte Justin Bieber å starte 2015 med å be om unnskyldning for alle skandalene han har forårsaket. Hos talkshow-stjernen Ellen DeGeneres fremsto nemlig Bieber som mer sympatisk enn mange har sett ham på lenge.

– Jeg er ikke den folk tror jeg er, sa han på showet.

– Jeg er egentlig ikke den jeg later som jeg er. Jeg sier later som, fordi vi mennesker gjør ofte det. Vi vil ikke alltid vise hvem vi er og hvordan vi har det inni oss. Det er et hav av følelser som bobler inni meg. Bare det å være så ung og vokse opp i denne bransjen, er tøft. Bare det å vokse opp er ikke lett for enkelte, sa han videre.

Etter dette trakk han seg litt tilbake, og verden så ikke all verden til 21-åringen. I april havnet han imidlertid igjen i bråk som førte til at han ble kastet ut fra musikkfestivalen Coachella i California. Han skal ha ønsket å komme inn på artistområdet til Drake-konserten – noe han ikke fikk – og han skal da ha blitt tatt strupetak på og blitt ført bort av flere sikkerhetsvakter.

Så du denne? Justin Bieber-comebacket: – Fansen er ikke lenger hylende fjortis

OUCH: Justin Bieber ble ordentlig grillet under en roast tidligere i år. Foto: Chris Pizzello , Ap

Bieber trodde vel aldri at unnskyldningen han ga hos DeGeneres i januar skulle holde etter alle skandalene de siste årene, for i mars ba den kanadiske popstjernen selv om å bli «roastet» på Comedy Central – og han måtte pent finne seg i alt som ble servert under hans fem timer i heten. Komikerroasting går ut på å ha det så morsomt som mulig på hovedpersonens bekostning. Jo frekkere, og jo bedre – og roasterne Martha Stewart, Snoop Dogg, Ludacris, Will Ferrell, Natasha Legerro og Chris D’Elia hadde nok av skandaler å velge mellom.

Hovedgrillmester for kvelden var komikeren og skuespilleren Kevin Hart.

– I kveld skal vi gjøre det foreldre og rettssystem skulle gjort for lenge siden – gi gutten det sparket i baken som han fortjener, sa Hart.

Komiker Natasha Legerro sparket litt i flere retninger:

– Justins fans kalles «beliebers» fordi det er politisk ukorrekt å kalle dem tilbakestående.

Den verste kommentaren kom imidlertid kanskje fra komikeren D’Elia:

– Du har alt. Bortsett fra kjærlighet, venner, gode foreldre og en Grammy.

Bieber vekslet mellom å gapskratte og se ut som et vettskremt dådyr underveis i grillprosessen.

– Dæven, dere var brutale. Dette skulle være en bursdagspresang. Når folk spør meg hva jeg fikk, så må jeg svare at jeg fikk pikken sparket inn. Jeg burde ha visst det, sa Bieber – som også benyttet anledningen til å unnskylde til alle.

– Jeg har mistet noen av mine beste kvaliteter. Nå ser jeg frem til å bli en man kan være stolt av. Jeg har skuffet mange de siste årene, men jeg vet at jeg fortsatt kan lage god musikk og snu alt.

Enn så lenge ser det ut til at han lykkes med sistnevnte med nye låter som «What do you mean?» og «Sorry» - sistnevnte ble sluppet torsdag kveld – så gjenstår det å se om det holder.

Så du denne? Justin Bieber brast i gråt på scenen

Les også

 1. Justin Bieber samarbeider med Skrillex på ny låt

  Torsdag kveld slapp Justin Bieber (21) låten «Sorry». Det spekuleres i om den er ment som en unnskyldning til…
 2. Justin Bieber avfeier sin gamle musikk

  Spilte bare inn det han ble bedt om.
 3. Justin Bieber-comebacket: – Fansen er ikke hylende fjortis lenger

  Etter en lang karriere som enmannsboyband, er Justin Bieber (21) nå i ferd med å gjøre voksen artist av seg.
 4. Justin Bieber: Derfor gråt jeg på scenen

  Natt til søndag fremførte Justin Bieber (21) sin nye låt «What Do You Mean».

Mer om

 1. Justin Bieber

Flere artikler

 1. TMZ: Justin Bieber tiltalt i Argentina

 2. Norgesaktuelle Justin Bieber fikk fem MTV-priser

 3. Justin Bieber bøtelagt av politiet - brukte telefonen i bilen

 4. Musikkeksperter om Bieber: – Veldig liten ripe i lakken

 5. Pluss content

  Selena og Justins turbulente historie

Fra andre aviser

 1. Dårlige tider i Bieberland

  Aftenposten
 2. Justin Bieber kommer til Forus Travbane neste sommer

  Fædrelandsvennen
 3. Justin Bieber: - Jeg vil takke dere for støtten

  Aftenposten
 4. Bieber forlot Norge uten å fullføre konserten

  Aftenposten
 5. Mona Berntsen fra Norske talenter har lært hva det vil si å være ensom.

  Aftenposten
 6. Her er ukens 15 beste låter

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder