Shawn Mendes til VG: – Jeg kommer absolutt til Norge

Se hans siste musikkvideo: «Stitches»

Shawn Mendes (16) ble nærmest stjerne over natten. Nå har han gitt ut sitt første album - og han lover å komme til Norge.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Når Mendes la ut et klipp av seg selv som synger Justin Biebers «As long as you love me» på videodelingstjenesten Vine, forventet han aldri suksessen som fulgte. Dersom vi spoler tilbake noen år var han kun en vanlig gutt som lærte seg selv å synge og spille på gitar fra YouTube-videoer.

– Klippet hadde fått flere tusen likes når jeg våknet. Derfra rullet det videre som en snøball, sier Mendes til VG.

Det var da livet forandret seg for den nå 16 år gamle gutten fra Toronto, Canada.

Yngste på Topp 25

– Jeg ble fløyet til New York og signerte en kontrakt med en manager, før alle de store plateselskapene ringte og ville ha et møte. De neste helgene fløy jeg ned og sang for sjefene på de ulike plateselskapene - før jeg etter hvert signerte med Island Records, forteller han.

Kort tid etter var hans første EP, som inneholdt braksingelen «Life of the Party», ferdig. Singelen gjorde ham blant annet den yngste til å havne blant topp 25 på Billboards Hot 100-liste. Det synes han selv var stort.

– Det var latterlig, fantastisk, men latterlig. Det var min første singel - så jeg kunne knapt tro det, sier han.

UP-AND-COMING: Shawn Mendes legger seg inn i rekken av tenåringsstjerner som har blitt kjente via sosiale medier - og som nå gjør suksess som artister. Foto:Drew Gurian,Ap

På turné med Swift

All suksessen til tross hevder han fortsatt at han er den samme fyren han var før denne reisen begynte - bortsett fra at han har modnet litt på veien.

– Jeg kan skjønne at folk forandrer seg, men det er karrieren din - det er ikke deg. Jeg har ikke forandret meg så mye.

Selv om han nettopp ga ut sitt første fullengde debutalbum «Handwritten» roer ikke Mendes ned på tempoet. Heller det motsatte. I slutten av mai skal han nemlig bli med Taylor Swift ut på turné.

– Taylor er fantastisk, og det er sykt å tenke på at jeg skal få spille på hennes turné. Hun er veldig flink, så det er jo bare å glede seg.

Den store drømmen er å selv fylle store arenaer verden over. Enn så lenge får han imidlertid holde seg til hakket mindre scener - kanskje også i Norge?

– Absolutt. Jeg kommer til Norge veldig snart, forsikrer Mendes fansen om.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder