ÅPENHJERTIG: Ida Maria advarer kolleger mot overdreven alkoholbruk i en kronikk i dagens utgave av Aftenposten. Her er hun avbildet under den lukkede konserten med The Weeknd tidligere i høst.

ÅPENHJERTIG: Ida Maria advarer kolleger mot overdreven alkoholbruk i en kronikk i dagens utgave av Aftenposten. Her er hun avbildet under den lukkede konserten med The Weeknd tidligere i høst. Foto: Trond Solberg , VG

Åpner opp i kronikk i Aftenposten: Fylla kom først for Ida Maria

Først kom musikkarrieren som en «flott» mulighet til et digert alkoholkonsum. Deretter kom karrieren i veien, og Ida Maria Børli Sivertsen (31) trakk seg tilbake for bare å drikke.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det skriver hun i en kronikk i Aftenposten torsdag.

– Mens mine jevnaldrende tok doktorgrader på universitetet, tok jeg doktorgrad i sex, drugs & rock'n'roll, skriver Ida Marie Børli Sivertsen.

– Jeg tenker at det kan komme til nytte for folk som sliter, sier hun til Aftenposten om hvorfor hun står frem med sitt alkoholproblem på denne måten.

I kronikken konstaterer hun at hun hadde en fullt utviklet alkoholisme i 24-årsalderen.

Da hadde hun flyttet tilbake til Nesna i Nordland:

LES OGSÅ i VG+: Ida Maria: – Alkoholen smeltet bort galskapen

– (...), bygda jeg hadde flyktet fra som 15-åring. Nå var jeg 24 år gammel med ødelagt fordøyelsessystem, fullt utviklet alkoholisme, hadde pensjonert meg og hadde all tid i verden til endelig å drikke alt jeg klarte, skriver Ida Marie.

– Jeg veide oppimot 100 kilo og kunne knapt gå i en trapp. Kroppen min var helt ferdig. Jeg spydde for å få plass til mer rødvin. Jeg ville ha mest mulig, skriver artisten, i kronikken i Aftenposten.

I 2009 måtte hun avbryte resten av turneen til kjendisbloggeren Perez Hilton etter at hun brøt sammen under en konsert i Boston.

Tidligere samme år sjokkerte hun fremmøtte da hun knuste gulltrofeet hun nettopp hadde fått overrakt fra sitt plateselskap i gulvet.

SE VGTV-KLIPP FRA DISSE HENDELSENE NEDERST I SAKEN!

Årsaken til at Ida Marie går ut nå, er dødsfallet til rockekollegaen Scott Weiland for to uker siden. For mens svært mange enda hyllet en av rockens (forholdsvis) unge døde - Weiland ble 48, gikk hans eks-kone ut i Rolling Stone og ba folk slutte med å glamorisere misbruket hans.

LES OGSÅ: Scott Weilands eks-kone: – Ikke glorifiser denne tragedien!

VG har gjentatte ganger forsøkt å kontakte Ida Maria torsdag formiddag, uten å lykkes. Hun har også tidligere vært åpen om sine tunge alkoholproblemer, og beskrev det slik i et VG-intervju i fjor:

– Livet mitt ble en grå kanal av alkoholen. Det var som å sitte og høre på russisk radio. Jeg skjønte ikke språket engang. Det var ikke noe for meg. Jeg visste ikke at Oslo i dagslys fantes.

Ida Maria har nylig spilt inn en plate med negro spirituals som utgis på nyåret.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder