DRISTIG: Maddonnas antrekk på Met-gallaen denne uken. Foto: Reuters/Getty Images

Madonna slår tilbake mot kritikken

Mange lot seg provosere da Madonna (57) dukket opp på galla i
en kjole som var gjennomsiktig over brystene og baken. Nå sier hun kjolevalget var politisk.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Mandag kveld var kjendisene samlet til den årlige Met-gallaen i New York. Madonna dukket opp i et antrekk fra Givench bestående av lårhøye skinnstøvletter, en korsettlignende body med brystene og rumpa bar og en gjennomsiktig blondekjole over.

Bakgrunn: Met-kjendisene får kles-slakt.

Blant kritikken som haglet på sosiale medier, var flere varianter over at Madonna ikke burde kle seg så avslørende «i sin alder».

Onsdag publiserte Madonna et bilde med en lengre tekst på bildedelingstjenesten Instagram, der hun adresserer kritikken.

– Kjolen min på Met-gallaen var både et mote-«statement» og et politisk «statement». Det faktum at folk faktisk mener en kvinne ikke kan tillate seg å gi uttrykk for seksualiteten sin over en viss alder, er bevis på at vi fremdeles lever i et sexistisk og aldersdiskriminerende samfunn, skriver artisten.

Har du lest: Madonna kjemper en bitter kamp om sønnen.

NÅR ENDEN ER GOD: Madonna på Grammy-utdelingen i Los Angeles i fjor. Foto: Jason Merritt Afp

– Vi kan ikke få forandring om vi ikke er villige til å ta sjanser gjennom å være fryktløse og våge å gå nye veier. Om hvordan jeg kler meg er et problem for deg, er det rett og slett et uttrykk for dine egne fordommer. Jeg er ikke redd for å bane vei for alle jenter bak meg!

Kjent for å provosere

Madonna er kjent for dristige antrekk, i alt fra det ikoniske rosa Gaultier-korsettet med kjegleformede brystholdere fra Blonde Ambition-turneen til Grammy-antrekket fra i fjor, som besto av lårhøye støvletter og et korsett med rumpa bar.

Temaet for årets galla var «Manus x Machina: Fashion in the age of technology». Også like etter gallaen la Madonna ut et bilde der hun uttrykker at hun blåser i kritikken. Hun sitter skrevende på en stol og ser på en mobiltelefon, og på bildet ligger teksten «No fucks to give», altså at hun fir blanke f... i hva folk mener om henne.

Mer om Madonna: Mercys pappa sjokkert over Madonna-adopsjon.

Madonna er for tiden i en barnefordelingskonflikt med eksmannen Guy Ritchie. Hennes sønn Rocco (15) skal angivelig ønske å bo med filmregissørfaren i London, mens Madonna ønsker at han skal bo med henne i New York.

Under Rebel Heart-turneen i Australia i mars, skal Madonna ha grått for sønnen på scenen i Melbourne, der hun ankom fire timer forsinket, iført klovnekostyme, på trehjulssykkel. Den skal ha vært samtidig som omsorgskonflikten ble vurdert av en dommer under en lukket høring i London. mens Rocco, Richie og hans kone var til stede, var Madonna representert gjennom advokater.

– Alle kjenner historien om meg og min sønn Rocco. Det er ikke morsomt å fortelle eller tenke på, skal hun ha sagt.

Madonna og Ritchie skilte seg i 2008, og han skal angivelig ha fått minst en halv milliard kroner av popstjernen i skilsmisseoppgjøret.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder