Går for Innertier på VG-lista

Drøbakduoen Innertier er blant de helt sentrale i det mest populære av norsk pop ved inngangen til 2016.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

De siste månedene – ja, året – har Adrian Emile og Karl Fredrik Dahl (begge 24) vært en del av den nye norskspråklige pop-adelen som har herjet VG-listene med kolleger som Morgan Sulele, Staysman & Lazz, Katastrofe og Marcus & Martinus.

Fikk du med deg? Marcus & Martinus slåss mot a-ha

I dag kommer det ferskeste bidraget, Innertiers «Si ja!» med nettopp Katastrofe på gjestevokal – se videopremiere øverst i saken.

Én ting har alle disse navnene felles; de springer ut fra det kreative låtskriver- og produksjonsteamet Indigo Productions på Jar i Bærum der bakmenn som Jesper Borgen, Magnus Bertelsen og Erik Fjeld er fødselshjelpere.

Ifølge deres Facebook-side har låter fra Indigo Productions blitt streamet 100 millioner ganger i 2015.

På Jar har dessuten listetravere som Broiler, Cir.Cuz, Sval og Sandra Lyng vært innom. Jesper Borgen har også vært med å skrive låten som de siste ukene ikke har vært til å rokke på toppen av VGs singleliste, Alan Walkers «Faded».

Les også: Er Alan Walker den nye Kygo?

– De er et veldig viktig punkt i karrieren vår og skal ha mye av æren for hvordan vi har utviklet oss. Vi har funnet en bra måte å jobbe på som går ut på at det alltid er noen som kan fylle inn der andre finner svakheter, sier Innertier-duoen.

De tror allsidigheten kan være årsaken til at kretsen rundt Indigo Productions har løst gåten med å lage enkel og lettfattelig, men catchy og humørfylt pop-musikk.

SE OPP FOR DISSE: Karl Fredrik Dahl (til venstre) og Adrian Emile i Innertier har samarbeidet med så forskjellige artister som Marcus & Martinus og Staysman & Lazz. På sin nye single «Si ja!» opererer de på egen hånd, og videoen kan du se her på VGNett. Foto: Terje Bringedal , VG

– Jesper (Borgen) er en sånn type som kan lage happy pop med oss i det ene øyeblikket, for så å skru helt om til å gjøre noe indie-greier i det neste, sier de.

– Det er forskjell på å jobbe med Marcus & Martinus og deretter samarbeide med Staysman også, slik dere har gjort?

– Det er kanskje det litt udefinerbare ved oss; at vi kan gjøre samarbeid med artister som har stort spenn mellom seg, samtidig som vi bevarer vår egen sound oppe i det.

Adrian og Karl Fredriks bakgrunn for å lage musikk er derimot ikke så uvanlig lenger. De var russ sammen, og det var da de begynte å skrive russelåter at det tok av.

Les også: Martin Tungevaag mot toppen med to russelåter

– Russelåter har blitt et springbrett, men var det kanskje ikke i like sterk grad da som nå. 2014 var året vårt. Da skrev vi 19 låter og fikk gode tilbakemeldinger, noe som bransjen åpenbart fikk med seg også. Vi skrev kontrakt med Warner Music i september det året. Siden har det gått veldig fort, sier de.

Noen av disse låtene ble skrevet med Morgan Sulele (som egentlig heter Magnus Clausen), og slik ble Innertier introdusert for resten av gjengen i Indigo Productions.

Selv har ikke Innertier mer enn syv låter på Spotify, men de er likevel streamet over 30 millioner ganger. Selv om det har gått fort, hender det av og til at de drømmer seg ut av landet.

– Vi er veldig fornøyd med der vi er nå og kommer til å slippe en sommersingle eller to, og så kanskje forsøke en overgang til engelsk etter hvert. Vi vil prøve å få mest mulig ut av markedet her hjemme, men har lyst til å prøve oss ute også - uten å miste den norske identiteten som vi har bygd opp her.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder