IKKE BARE FOR DE GAMLE: Flertallet av de som lytter til The Beatles på strømmetjenesten Spotify var ikke født da bandet ble oppløst. Foto: Dan Grossi , Ap

Dette er de ti mest populære Beatles-sangene

Hippielåt topper listen over mest populære Beatles-låter. Hvilken låt er din favoritt?

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Julen kom tidlig til Beatles-fans i år, da det lille julaften ble klart at alle sangene til Beatles endelig ble å finne på strømmetjenester. Fram til da hadde det kun vært mulig å høre dem hvis du kjøpte dem via iTunes, eller som CD eller LP.

Etter bare tre dager på strømmetjenstene er det tydelig hvilke Beatles-låter som er de mest populære, i det minste på Spotify.

De ti mest populære låtene er:

BEATLEMANIA: Da Beatles landet på Kennedy-flyplassen i New York 7. februar 1964, begynte det som musikkpressen kalte «Den britiske invasjon». Foto: , AP

1. «Come Together»

2. «Let It Be»

3. «Hey Jude»

4. «Love Me Do»

5. «Yesterday»

6. «Here Comes The Sun»

7. «Help!»

8. «All You Need Is Love»

9. «I Want To Hold Your Hand»

10. «Twist And Shout».

Låten «Come together» fra 1969 inneholder referanser til den amerikanske LSD-aktivisten Timothy Leary. Selve tittelen er Learys valgkampslagord da han uten hell forsøkte å bli guvernør i California.

The Beatles' første platekontrakt selges på auksjon

«Hey Jude» fra 1968 het opprinnelig «Hey Jules» og var en låt som Paul McCartney skrev til John Lennons sønn under foreldrenes skilsmisse. Ingen av Beatles låter har like lenge vært nummer én på hitlistene. Musikkmagasinet Billboard kåret den i 2013 til verdens tiende beste låt noensinne.

Lyttere hos strømmetjenesten Slacker har imidlertid en helt annen toppliste. Der er de tre mest populære låtene disse:

1. «P.S. I Love You»

2. «Yellow Submarine»

3. «All My Loving»

Spotify melder at 65 prosent av de som lytter på Beatles er under 34 år, skriver Variety. I løpet av de første to dagene har Beatles havnet i 673.000 spillelister. Forbes melder at over 3,8 millioner lyttere har strømmet bandet på Spotify. Beatles er også tilgjengelig på en rekke andre strømmetjenester, som Apple Music, Tidal, Groove, Rhapsody, Deezer, Google Play eller Amazon Prime.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder