I RAMPELYSET: For andre gang denne sommeren skaper Ed Sheeran overskrifter i forbindelse med søksmål. Her under Grammy-utdelingen i februar.
I RAMPELYSET: For andre gang denne sommeren skaper Ed Sheeran overskrifter i forbindelse med søksmål. Her under Grammy-utdelingen i februar. Foto: Mario Anzuoni Reuters

Ed Sheeran saksøkt - igjen

Publisert:

Del saken på:

Lenken er kopiert
MUSIKK

Ed Sheeran (25) saksøkes for å ha plagiert Marvin Gaye-hiten «Let's Get It On» i sin Grammy-vinnende singel.

Låten «Thinking Out Loud», som ble den første som tilbrakte ett år på den britiske topplisten og har over en milliard avspillinger på YouTube, ble Sheerans første nummer én, og toppet listene i Australia, Irland, New Zealand, Danmark, Nederland, Slovakia og Sør-Afrika. Den vant også i kategorien «Årets låt» under Grammy-utdelingen tidligere i år.

En søksmål av Ed Townsend, som komponerte og skrev deler av teksten til Marvin Gayes «Let's Get It On» i 1973, anklager 25-åringen for å ha plagiert av Gaye-hiten til sin egen listetopp, skriver The Huffington Post.

Les også: Ed Sheeran sang for døende jente

To ganger på to måneder

Townsend mener at melodiske og rytmiske elementer som er sentrale i låten han var med på å skrive har formet strukturen i Sheerans hitlåt.

Hverken Sheeran selv eller noen i hans leir har kommentert anklagene.

Det er imidlertid ikke første gangen Sheeran saksøkes for å ha stjålet andre musikeres materiale. I juni ble han saksøkt for brudd på opphavsretten da Matt Cardle hevdet at Sheerans «Photograph» kopierte hans egen «Amazing».

Det er heller ikke første gangen noen i Gaye-leiren saksøker andre artister i opphavsrettsaker. I fjor vant Gayes familie 61 millioner kroner etter å ha saksøkt Robin Thicke og Pharrell Williams for opphavsrettsbrudd i singelen «Blurred Lines».

VG+: Musikkhistoriens største plagiat-beskyldninger (krever innlogging)

Denne artikkelen handler om