TOPPER IGJEN: Kyrre Gørvell-Dahll aka Kygo, har fått for vane å gå rett til topps på VG-lista når han slipper nye singler. Her er han hjemme i sitt musikkstudio i leiligheten sin. Foto:Krister Sørbø, VG,

Kygo: Historisk hat trick på VG-lista

Med sine to første singler skrev Kygo VG-listehistorie. Nå styrker han bragden med singel nummer tre.

Artikkelen er over fire år gammel

Kyrre Gørvell-Dahll (23) skriver seg inn i norsk pophistorie med stadig større bokstaver.

I mars ble han den første artisten noensinne, både hva norske og internasjonale angår, som gikk rett til førsteplass på VG-lista med sine to første singler.

Les også: Kygos historiske VG-listeprestasjon

Nå gjør bergensgutten det enda vanskeligere for konkurrenter og kolleger å matche prestasjonen. I dag går nemlig hans tredje singel, «Nothing Left», rett til topps på Norges offisielle salgsliste for musikk.

– Det føles utrolig bra, sier Kygo.

– Jeg var svært spent på responsen på «Nothing Left», i og med at den er litt annerledes enn «Firestone» og «Stole The Show», så det er veldig gøy å se at den blir så godt mottatt!

Les anmeldelsen: Kygo – «Nothing Left»

Og bransjen er imponert.

– Kygos listeplasseringer viser at man kan gå kjapt til topps på VG-lista for låter, som nå utelukkende er basert på stremingtall. Men ingen må tro at dét er lett, selv om det nå nesten fortoner seg som en selvfølge for denne popkometen, sier Marte Thorsby, direktør i plateselskapenes forening Ifpi, som lager VG-lista.

– Kygos fanskare er åpenbart enorm, og det er en bragd å få publikum så hektet på ens musikk som Kygo har gjort. Rekorden han satte i mars var historisk, nå styrker han den ytterligere. Det er bare å ta av seg hatten og gratulere, mener Thorsby.

TURNERER VERDEN RUNDT: Her gir Kygo publikum kjærlighet på Coachella-festivalen i California, og ser ut til å få rikelig tilbake. Foto: OLAV STUBBERUD Foto: ,

Med tre sertifiserte hitsingler å vise til, begynner det kanskje å bli på tide med et helt album fra tropical house-artisten?

– Jeg jobber hardt med saken og håper jeg skal være i mål om en måned eller to, sier Kygo.

De siste månedene har han spilt på en rekke store festivaler verden over.

– Det har vært mange høydepunkter denne sommeren, men det største må nok ha vært å spille på hjemmebane under Bergenfest med familie og venner i publikum! I tillegg har jeg jo også unnet meg litt ferie, noe som har vært veldig deilig, forteller 23-åringen.

Anmeldelse: Kygo på Bergenfest

Norges nye internasjonale popstjerne sørger med dette for at årets norske sommerhit, Morgan Suleles «Bare min», ikke overgår Kygos prestasjon av fjoråret.

Kygos første singel, «Firestone», tilbragte seks strake uker på førsteplass. Seks uker på topp ble også fasit for «Bare min», som i dag må ta til takke med annenplass.

Kygos oppfølger, «Stole The Show», tilbragte også seks uker på topp, men hadde et fem ukers opphold på annenplass etter de tre første ukene øverst.

USAs største bransjeblad: – Kygo er unik

Som remikser vet Kygo fra før hvordan det føles å toppe VG-lista i syv strake uker, slik han gjorde i fjor sommer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder