Karpe Diem med Chirag Rashmikant Patel (t.v.) og Magdi Omar Ytreeid Abdelmaguid slapp i natt en ny musikkvideo som regnes som et svar på beskyldninger om jødehat etter forrige musikkvideo. Foto: Mattis Sandblad VG

Etter drapstrusler og beskyldninger om jødehat: Karpe Diem med ny krass musikkvideo

De ble anklaget for jødehets og ble drapstruet etter sin forrige video. I natt slapp Karpe Diem sin nye musikkvideo som antas å være et svar på beskyldningene.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

NRK omtaler Karpe Diems nyeste låt og musikkvideo «Den islamske elefanten». Her blir Chirag Rashmikant Patel og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid i Karpe Diem arrestert av politifolk utstyrt med grisemasker og plassert i en kald og skitten fengselscelle. Dette skal i følge Clique symbolisere hvordan Karpe Diem opplevde at samfunnet arresterte dem etter anklagene om jødehets.

Karpe Diem: – Har fått drapstrusler

VG har kontaktet Karpe Diem via deres PR-byrå Little Big Sister. Dette er svaret Chirag og Magdi gir:

– Kan se at noen kan forstå det slik, men sannheten er at vi har hatt denne låta liggende lenge. Videoen er en fortsettelse av vår forrige, «Attitudeproblem».

Karakterene i videoen er gode venner, men er i en presset situasjon. I slike situasjoner kan enkle misforståelser eskalere. I dette tilfellet i så stor grad at de ender opp med å ty til fysisk vold. Et middel som begge parter taper på til slutt. Trist».

Les også: Karpe Diem beskyldes for jødehets

Det var i et innlegg publisert i Aftenposten, hvor er 21 år gammel norsk jødisk kvinne skrev om hvordan Karpe Diems bruk av ordet «jøde» er negativt ladd. 21 åringen trakk spesielt frem slutten av det første verset av duoens låt, «Attitudeproblem».

Et innlegg som forøvrig utløste en stor debatt rundt Karpe Diem og som igjen resulterte i at de to medlemmene i Karpe Diem ble drapstruet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder