GIR SEG IKKE LIKEVEL: (F.v.)Paal Waaktaar-Savoy, Morten Harket and Magne Furuholmen, her med sitt tyske trofé. Foto: EPA

a-ha, Nico & Vinz og Madcon håvet inn priser i Tyskland

a-ha ble belønnet med prisen for årets comeback under Radio Regenbogen Awards i Rust i Tyskland i helgen.

Artikkelen er over tre år gammel

Trioen var selv til stede og mottok hederen fredag kveld.

– Tusen takk for denne prisen. Hver gang vi gjør comeback, så får vi en pris. Det er derfor vi hele tiden trekker oss tilbake, fleipet Magne Furuholmen i takketalen, som er gjengitt på a-ha-live.com.

Uttalelsen skal ha blitt med latter og applaus, noe som fikk Furuholmen til å spøke enda mer:

– Men uansett tusen takk. Det er også veldig hyggelig å se norske kolleger i salen her i Tyskland. Tusen takk for at dere er så sjenerøse også overfor musikken til Madcon og Nico & Vinz. Så takk til Radio Regenbogen, og hjertelig takk for den norske kvelden.

a-ha fremførte «Foot On The Mountain» og «Cast In Steel». Duoene Nico og Vinz og Madcon opptrådte også, i tillegg til at de vant priser.

Full forvirring: a-ha oppklarer misforståelse

Nico og Vinz vant for årets internasjonale artister, mens Madcon kuppet trofeet for årets internasjonale popgruppe (se presentasjonen av alle vinnerne på Radio Regenbogen (Radio regnbue) Awards' nettsider.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

KYSSET PRISEN: Tshawe Baqwa (t.v.) og Yosef Wolde-Mariam i festhumør. Foto: EPA

Madcon skrev på Instagram etter triumfen:

«Tyskland, takk for all kjærlighet. Og tusen takk for anerkjennelsen. Vi ser frem til å finne en plass til disse trofeene i hjemmene våre. Som afrikanere er vi stolte over å være sorte vikinger».

VANT OGSÅ: Kahouly Nicolay Sereba (Tt.v.) og Vincent Dery. Foto: EPA

Lest denne? Madcon måtte gi ut låt de ikke likte

Måtte oppklare

Prisutdelingen kommer i kjølvannet av a-ha-turbulens i forbindelse med et intervju Morten Harket ga til en sveitsisk avis nylig. Sitatet «a-ha er et avsluttet kapittel» fikk fansen verden over til å fortvile, og saken skapte store overskrifter. Trioen så seg tvunget til å komme med en pressemelding, der de forklarte at uttalelsen var tatt helt ut av sammenheng.

– Jeg mener jo ikke det som står der i det hele tatt. Jeg befinner meg på turné med bandet og har det veldig fint og tenker at vi skal jammen meg være takknemlige for at vi får oppleve dette som vi gjør, presiserte Harket.

Furuholmen omtalte ståheien som «storm i et vannglass».

Fredagens prisvinnere er for øvrig ikke de eneste nordmennene som er etterspurt i Tyskland om dagen. Alan Walker (18) og låten «Faded» har toppet listen 10 uker på rad.

Alan Walker er også pop i USA: Inn på Billboard Hot 100

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder