UNG POPNYKOMMER: Norske Ray Kay (32) under arbeidet med musikkvideoen til Willow Smith (9). Foto: Ray Kay

Norske Ray Kay om videoen til Willow Smith (9): - Kan bli min største musikkvideo noensinne

(VG Nett) Musikkvideoen til stjernedatter Willow Smith (9) lekket ut på nett for tidlig, men regissør Ray Kay er stolt over tilbakemeldingene.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL
home - director photographer ray kay music videos fashionRay KayRay Kay (@Ray_Kay) | Twitter

Opprinnelig skulle ikke musikkvideoen til niåringen, datteren til Hollywood-paret Will Smith (42) og Jada Pinkett Smith (39), slippes før i dag, tirsdag. Men i løpet av mandagen spredte imidlertid videoen «Whip My Hair» seg på nettet som ild i tørt gress.

- En bootleg-kopi av videoen snek seg ut på nettet før den offisielle premieren, forteller Ray Kay til VG Nett om lekkasjen som plateselskapet hele mandagen har forsøkt å stanse.

YouTube: Se den offisielle videoen her

Drukner i feedback

Den prisbelønte, norske videoregissøren synes det er fantastisk å lese folks kommentarer til videoen på nettet.

- Det er utrolig mye positiv feedback. I hele dag har jeg fått eposter fra andre plateselskaper og managere som jeg har jobbet med tidligere, og som hyller Willow-videoen. Jeg tror dette kan komme til å bli min største video noensinne, sier 32-åringen fra Haugesund. Og det er ikke småtteri han har å sammenligne med.

Ray Kay, alias Reinert K. Olsen, har tidligere jobbet med superstjerner som P.Diddy, Lady Gaga, Beyoncé, Enrique Iglesias, Amerie, Nick Lachey, Adam Lambert og Justin Bieber - for å nevne noen. Ni år gamle Willow Smith er den yngste superstjernen nordmannen har regissert så langt.

Les også:Will Smiths datter musikkdebuterer

- Voksen til å være ni

Videoen til Willow Smith handler om individualitet og frihet, og Ray Kay bruker farger som en metafor for dette.

- Willow tar over den konforme verdenen hun er i med farger, individualitet og energi, sier Ray Kay.

- Det var utrolig gøy å jobbe med Willow. Hun er veldig voksen til kun å være ni år gammel, og har sine egne meninger om hvordan ting skal være. Det er selvfølgelig mer utfordrende å jobbe med en niåring enn voksne artister, men det gikk veldig smooth, forteller Ray Kay som spår niåringen en lysende karriere.

- Hun har alt

- Jeg tror Willow kommer til å bli en superstjerne. Hun er kommet for å bli. Hun har alt en superstjerne trenger å ha - stemmen, stilen, utseendet, personligheten, smilet, unikheten, edgen, energien, viljen osv. Denne videoen, som lanserer henne, kommer nok til å bli like episk som Justin Bieber «Baby» og Lady Gagas «Pokerface».

Artikkelen fortsetter under bildet.

NORSK MESTERREGISSØR: Ray Kay (32), eller Reinert Olsen som han opprinnelig heter, kommer fra Haugesund, men har base i Los Angeles. Foto: Ray Kay

Bedt hjem til Smith-familien

Stjerneparet Will og Jada Pinkett Smith fikk noen ord med i laget underveis i prosessen, innrømmer Ray Kay.

- Jeg forholdt meg veldig mye til Willows foreldre i planleggingsfasen og i postproduksjon. De var involvert hele veien og inviterte meg til sitt hjem i L.A. for å planlegge sammen med meg. Jeg tror aldri jeg har møtt noen så inspirerende og positive mennesker som Will og Jada. Jeg skjønner godt hvorfor de har hatt så mye suksess, sier Haugesund-mannen som har sin base i Miami.

Broren også med

I videoen får vi også glimt av Willows 11 år gamle bror Jaden Smith, kjent fra filmen «Karate Kid». Også «Karate Kid» hadde norsk regissør - Harald Zwart. I musikkvideoen «Whip My Hair» ser vi bare den unge karatehelten danse i korte seanser. Her er det hans to år yngre søster som er stjernen.

- Jeg tror det som gjør denne videoen så spesiell, er kombinasjonen av Willows fantastiske energi, et postivt og inspirerende konsept, og miksen av vår set-design og Willows mote-uttrykk, sier regissøren, som har med litt norsk inspirasjon i videoen.

- I Norge har det vært en trend med jumpsuits i flere år. Den trenden har ikke nådd USA før nå, sier Ray Kay om niåringens antrekk, som er av det norsk-danske designmerket California Christiania Republic.

- Stjernene jeg jobber med, elsker OneZ-jumpsuiten, og jeg tror denne norske trenden kommer til å eksplodere i USA, sier Ray Kay.

PÅ NOBEL-SCENEN: Familien Smith, f.v.: Jada Pinkett Smith, Willow, jaden og Will Smith på Nobel-scenen i Oslo Spektrum i desember i fjor, hvor ekteparet var verter. Foto: Markus Aarstad

LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS-FORSIDEN

BLI TILHENGER AV RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder