Margarets seier var Sundnes' siste stikk

Fikk tilsendt vinnerlåten etter han hadde trukket seg fra GP

(VG Nett) Noe av det siste Per Sundnes (46) gjorde i jobben som MGP-general var å sende kveldens vinnerlåt til sine etterfølgere.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

VG vet at Sundnes på jobbet hardt for å få med låtskriver Karin Park og artist Margaret Berger (27) til Melodi Grand Prix. I går gikk Berger til topps i konkurransen, og blir Norges bidrag til Eurovision i Malmö.

- Jeg vant, jeg gjorde det virkelig! Jeg har ikke ord, sier Berger til VG etter seieren.

- Dette er en spesiell låt jeg ikke hadde trodd så mange ville like. Stolt av at Norge vil gi meg sjansen til å representere dem i Sverige, sier hun til VG.

VG Nett fulgte finalen direkte. Se hele saken her !

Margaret Berger bekrefter overfor VG at Sundnes har prøvd å overtale henne om å bli med i Grand Prix i flere år.

- Det stemmer. Han har spurt meg flere ganger. Jeg tenkte alltid på det og ga det en god sjanse, men den riktige sangen kom aldri. Da Karin Park viste meg låten sin ble jeg veldig begeistret og takket ja.

Har mast på henne

Låtskriver Karin Park sier hun faktisk sendte låten «I Feed You My Love» til Sundnes først, hvorpå den ble sendt videre til NRKs Grand Prix-team.

Saken fortsetter under bildet ...

GOD VENN: Per Sundnes fra tiden han var GP-general. Foto: JØRGEN BRAASTAD


- Han spurte meg noen år tidligere, og jeg sa at jeg ikke kunne være med, men at jeg kunne skrive. Jeg sendte inn låten som et forslag fra meg, og hadde tenkt på Margaret. Da Per sa det ikke var han som hadde MGP i år, snakket jeg med Vivi Stenberg (musikksjef i Grand Prix), og så kontaktet vi Margaret, sier Park, som laget låten sammen med Robin Lynch og Niklas Olovson, til VG.

Les også: 150.000 færre stemmer til MGP-finalistene

Det ble fort tydelig at Margaret Berger ville gå til topps i den nasjonale finalen, ettersom flere og flere hadde gitt flest stemmer til Berger.

Til slutt hadde hun 102.032 stemmer, et hav foran nestemann på listen, Adeléns «Bombo».

Sundnes sier han lenge hadde en drøm om å få med Berger i musikkonkurransen:

- Jeg har kjent Margaret siden hun ble nummer to i «Idol», og jeg har mast på henne lenge. Jeg synes hun var en Lady Gaga før Lady Gaga, og en av de mest solide vokalistene i sin sjanger - i tillegg til at hun har TV-erfaringen, skryter Sundnes, som også gratulerer Berger med seieren:

- Gratulerer, Margaret! Det var lurt å vente på rett låt. Nå må du feire som en skikkelig trønder!

Han overbeviste også Karin Park med billetter fra egen lomme.

- Jeg ringte Karin Park da Rybak vant Eurovision, sa tenk om en norsk svenske vinner og står på scenen i Norge. Hun ble nesten litt fornærmet, og hadde ingen intensjoner om å være med. Men hun ringte meg noen måneder senere og spurte om jeg hadde billetter til henne. Jeg kjøpte billettene til generalprøven for mine egne penger fordi jeg ville ha henne i GP. Så kom låten nå i august, fordi hun hadde sett Loreen, sier Sundnes.

«Hvorfor ikke?»

Berger har snakket med Sundnes om deltagelsen, og sier han er kjempebegeistret.

- Vi er venner på privaten så han heier nok litt på meg. Opp igjennom årene har jeg alltid hørt at jeg har vært savnet, og at jeg må være med. I år bestemte jeg meg for å takke mer ja til ting, så da Karin Park ringte meg angående låten og jeg fikk høre den, tenkte jeg «hvorfor ikke» med en gang, smiler Margaret.

Per Sundnes var svært sentral i Grand Prix mellom 2007 og 2012. Han kom inn som kommentator etter Jostein Pedersen, men fikk raskt en sentral rolle i konkurransen med sitt store nettverk og arbeidsvilje.

Etter den internasjonale finalen i Baku i fjor annonserte han plutselig at han trakk seg fra stillingen.

Følg VG Rampelys på Facebook !

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder