FRONTMENN: Axl Rose og Anthony Kiedis er vokalister i hvert sitt legendariske band. Foto: AP

FRONTMENN: Axl Rose og Anthony Kiedis er vokalister i hvert sitt legendariske band. Foto: AP

Nå får disse rockestjernene legendestatus

Beastie Boys også inn i Rock And Roll Hall of Fame

(VG Nett) Guns 'N Roses og Red Hot Chili Peppers er blant de nyeste medlemmene i Rock And Roll Hall of Fame.

Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Det ble kjent under offentliggjøringen av de nyeste tilskuddene til de populære rockmuseet i Cleveland, Ohio, torsdag.

- Guns 'N Roses ble fort et av verdens største hard rock-band da de slo igjennom med «Appetite For Destruction» i 1987, og det er vel ikke en rock og metal-fan som ikke har dette eller «Use Your Illusion» 1 og 2 i platesamlingen, sier Guro Juul Andersen, redaktør av Metal Hammer Norway, til VG Nett.

MUSIKKEKSPERT: Guro Juul Andersen. Foto: Roger Johansen

- Fortjent

- Bandet har solgt mer enn 100 millioner album, så er det noen som fortjener en plass, så er det dette bandet, mener hun.

Sammen med Guns 'N Roses er det Red Hot Chili Peppers, Beastie Boys, Laura Nyro, Donovan og den britiske rockgruppen The Small Faces/The Faces får plass i Rock And Roll Hall of Fame 2012.

- Guns N' Roses, The Cure og Red Hot Chili Peppers har tilhørt «classic rock»-segmentet såpass lenge at de er naturlige tilskudd til Hall Of Fame. Jeg synes de har gjort mer spennende valg i form av å innlemme hip hop-legendene Beastie Boys, låtskriverikonet Laura Nyro og ikke minst The Small Faces/The Faces, sier VGs musikkekspert Thomas Talseth til VG Nett.

- Sistnevnte underlig nok regnet som «ett» band, når det i virkeligheten var to, med henholdsvis Steve Marriott og Rod Stewart i front. Begge konstellasjonene er underkjente, og fortjener all den kudos de kan få, sier Talseth.

ROCKLEGENDER: Hip hoperne i Beastie Boys blir også innlemmet i Rock And Roll Hall of Fame. Fra venstre: Adam «Ad-Rock» Horovitz, Adam «MCA» Yauch og Michael «Mike D» Diamond. Foto: AP

Skandale

Juryen som plukket ut bandene fant ikke plass til Donna Summer, Joan Jett & The Blackhearts, Heart, Rufus, Eric B. og Rakim, War, The Cure og Spinners, som også var blant de nominerte.

- Ser at Donna Summer var nominert, men ikke vant frem - dét er en liten skandale. Discoplatene hun lagde på syttitallet med Giorgio Moroder og Pete Bellotte er noe av den beste og mest innflytelsesrike musikken som noensinne er laget, mener Talseth.

Utvelgelsen av The Small Faces betyr at Rod Stewart og Ronnie Wood (Rolling Stones) blir innlemmet på rockmuseet for andre gang. Stewart har vært med siden 1994, mens Ronnie Wood ble innlemmet sammen med Rolling Stones i 1989.

- Det er en glede og en ære å bli innlemmet i Rock And Roll Hall of Fame for andre gang. Vi i The Small Faces har alltid vært synonymt med en god fest, og når jeg ser på listen over de andre som skal innlemmes så gleder jeg meg til festen, sier Rod Stewart i en uttalelse, ifølge nyhetsbyrået AP.

Innlemmelsen av de nye medlemmene i Rock And Roll Hall of Fame skjer i Cleveland 14. april neste år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder