PÅ TURNÉ: Det amerikanske bandet Green Day, her ved vokalist Billie Joe Armstrong. Foto: Roger Neumann VG

Green Day svarer på kritikken etter at stuntmann døde: Vi er
ikke hjerteløse

Det amerikanske bandet fikk kritikk for å spille
konsert på en festival i Spania hvor en akrobat omkom i en ulykke like før de gikk på scenen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Green Day gjennomførte den planlagte konserten under festivalen Mad Cool i Madrid fredag kveld.

Like før døde akrobaten Pedro Aunión Monroy da et stunt som var planlagt mellom konsertene gikk forferdelig galt. Ulykken skjedde foran øynene på 35.000 sjokkerte tilskuere.

Les også: Arrangør av skandalefestival på Bahamas arrestert

Det amerikanske bandet fikk i ettertid kritikk for å ha gjennomført konserten, skriver blant andre Daily Mail, men nå slår bandets vokalist tilbake. I en melding på bandets hjemmeside skriver han at de ikke visste om ulykken da de entret scenen.

– Dersom vi hadde visst om dette før opptredenen vår ville vi høyst sannsynlig ikke spilt i det hele tatt. Vi er ikke hjerteløse. Sikkerheten og publikums velvære har alltid førsteprioritet på våre konserter, skriver Armstrong som sender kondolansemeldinger til Monroys familie.

Husker du denne? Love Parade-tragedien: – Kan skje i Norge

PROTESTERTE: Disse demonstrantene protesterte mot at festivalen Mad Cool fortsatte som planlagt etter dødsulykken. Foto: Paul White AP

Green Day visste altså ikke om den fæle ulykken før etter de hadde spilt ferdig, og ikke skal de ha visst at det var planlagt noe stuntseanse før konserten heller.

– Vi befant oss i backstageområdet flere hundre meter fra scenen. Vi varmet opp og gjorde oss klare for å gå på 23.35. Femten minutter før fikk tourmanageren beskjed om å vente med å gå på scenen fordi det var en eller annen sikkerhetsutfordring. Vi ble ikke fortalt hva det gikk ut på.

Festivalen får nå kritikk for å ha latt showet gå videre. I helgen demonstrerte flere mot festivalen, fordi de ikke avlyste etter dødsfallet.

Festivalledelsen har i en uttalelse ifølge El País skrevet at de fortsatte programmet av sikkerhetsårsaker.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder