RØRT: Trine Rein var tydelig rørt da det ble klart at hun fikk plass i finalen i årets Grand Prix. Foto: Terje Mortensen.

Trine Rein sikter mot stjernene

(VG Nett) Etter flere år utenfor den norske pophimmelen er Trine Rein på full fart tilbake. Med låta «Here for the show» sikret hun seg plass i årets norske Grand Prix-finale.

  • Roar Dalmo Moltubak
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Det begynte trått for Rein, som er mest kjent for hiten «Missed the train». Teknikken sviktet da hun som første artist stod på scenen, og Rein måtte opp på scenen etter at de andre fem artistene hadde gjort seg ferdig for å synge melodien en gang til.

Men, det skulle bli enda en sceneopptreden. For etter avstemningen var det klart: Seerne vil ha Rein i finalen.
Programlederne Stian Barsnes Simonsen og Synnøve Svabø åpnet den svarte konvolutten som viste at Rein ble den første sikre deltakeren i årets Melodi Grand Prix.

Tydelig rørt og iført høye sølvstøvletter og lårkort kjole fikk Trine, som tidligere har sagt at hun aldri skal synge i Grand Prix, fremføre sitt bidrag for tredje gang på scenen i Alta.

Den andre melodien som publikum ville ha som sikker deltaker i Spektrum, ble sunget av duoen Geir Rønning og Jorun Erdal. Sangen «Lost and Found» kan sammenlignes med ABBA-låter og bærer preg av å være en typisk Grand Prix- melodi.

VIDERE: Geir Rønning og Jorun Erdal med sangen «Lost and Found». Foto: Terje Mortensen.

Artistene Kirsti Carr og Arlene Wilkes kapret tredje- og fjerdeplassene, og får dermed en siste mulighet til å kvalifisere seg til den norske Grand Prix-finalen kvelden før finalen 4. februar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder