Får full familiestøtte i rettssakens

Michael Jackson ankommer en høring i Santa Maria 16. august 2004. Sammen med ham kom hele familien, også søstrene Janet og LaToya (bildet). Foto: Reuters

Hele Jackson-klanen kommer

(VG Nett) En nedbrutt og nervøs Michael Jackson vil få følge av Janet, LaToya, de fem brødrene og foreldrene i den avgjørende fasen av rettssaken.

 • Ola Stenberg

Artikkelen er over 15 år gammel

Det er ventet at familien til Jackson følger ham til det lille rettslokalet i Santa Maria allerede fra torsdag. Det inkluderer søstrene Janet og LaToya, samt brødrene Tito, Randy, Jackie, Jermaine og Marlon. Det er usikkert om eldstesøsteren Rebbie Jackson også vil være med. Moren Katherine og faren Joe vil naturligvis også være ved hans side.

VG Nett skrev i april en artikkel om hele Jackson-familien og deres innholdsrike fortid. Du kan lese saken her!

- Han er nervøs

I de siste ukene har moren Katherine vært Jacksons mest trofaste støttespiller i retten. I tillegg har Joe vært med en rekke ganger i retten, mens noen av brødrene har dukket opp innimellom.

Det er en god stund siden Jackson har ankommet retten i Santa Maria med hele familien. Sist det skjedde var 16. august 2004 - da i forbindelse med en høring før selve rettssaken startet. Den gangen dukket hele familien opp i hvite klær.

At hele Jackson-klanen nå vil følge Michael til retten igjen kommer svært godt med for 46-åringen , som ifølge sin egen talskvinne Raymone K. Bain har det veldig tøft om dagen. Da Bain snakket med pressen tirsdag fortalte hun om en nedbrutt popstjerne.

- Det er veldig mange følelser for ham akkurat nå. Han er lettet over at det snart er over, men han er veldig nervøs som følge av den store avgjørelsen som kommer i løpet av de nærmeste dagene, sa Bain.

Jackson ble formelt tiltalt i april 2004 etter det aktoratet hevder er overgrep som skal ha funnet sted i februar og mars 2003. Rettssaken mot ham startet 31. januar, og har vært fylt med bisarre beskyldninger og svært tøffe dager i retten for hovedpersonen.

Journalist kastet ut

Etter å ha hørt på vitner i 13 uker, skal åtte kvinner og fire menn i juryen nå avgjøre Michael Jacksons skjebne i løpet av noen få dager.

Det er ventet at aktoratet og Jacksons hovedforsvarer starter med sluttprosedyrer torsdag, noe som kan føre til at juryen trekker seg tilbake allerede før helgen. Det kan igjen føre til en avgjørelse i løpet av denne uken, men mest sannsynlig kommer den først i starten av neste uke.

Spenningen i Santa Maria har uten tvil steget kraftig de siste dagene, og det var også en viss anspent tone i retten onsdag. En japansk journalist ble under utarbeidelsen av juryinstruksjonene kastet ut av rettslokalet fordi det ble oppdaget en lydopptaker under stolen hennes.

Dommer Rodney Melville har vært meget streng overfor pressen i forbindelse med Jackson-rettssaken. Det er ikke lov til å filme, ta bilder eller ta opp lyd inne i rettssalen. Samtidig har ingen av de involverte i saken lov til å snakke om det som skjer i rettslokalet.

Mer om

 1. Michael Jackson

Flere artikler

 1. - Ingen får prate for Jackson

 2. Juryen klar med Jackson-kjennelsen

 3. Juryen møtes igjen mandag: Jackson-dommen sendes direkte

 4. 134 dagers mareritt over

 5. Jackson kjørt til sykehus

Fra andre aviser

 1. Juryen: - Ikke skyldig

  Aftenposten
 2. Nervøs Jackson venter på dommen

  Aftenposten
 3. Full frifinnelse av Jackson

  Fædrelandsvennen
 4. Juryen har bestemt seg

  Aftenposten
 5. Michael Jackson renvasket

  Bergens Tidende
 6. Nå avgjøres Jackos skjebne

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no