Paperboy-Vinni skrøt av narkoarrest

OSLO/HAUGESUND (VG) Bare få timer før gårsdagens Haugesund-konsert ble hip hop-artisten Øyvind «Vinni» Sauvik pågrepet av politiet på hotellrommet med mindre mengder marihuana på seg.

Knut Rostad
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Klokken 23.10 gikk han på scenen foran 200 publikummere på utestedet Flytten i Haugesund.

Tilsynelatende uten å kjenne noen anger for pågripelsen tidligere på kvelden, fortalte han fra scenen om narkotikaarrestasjonen.

- Jeg vil gjerne sende en hilsen til politiet i Haugesund. Dere skjønner jeg fikk et overraskende besøk på hotellrommet tidligere i dag. Men de slapp meg heldigvis ut, sa han til stor jubel fra de fremmøtte.

- Jeg skrøt ikke, jeg bare takket politiet for at de slapp meg ut, sier han til VG etter konserten.

Han var alene på hotellrommet da politiet kom.

- Idiotisk

- De banket ikke på, de kom veldig fort inn. Men de var profesjonelle og hyggelige. Det hele var idiotisk. Min feil. Man høster som man sår, sier Sauvik.

Han tror ikke at unge fans vil følge i hans fotspor selv om han generelt snakker åpent om sitt narkotikaforbruk og i går «avslørte» arrestasjonen.

- Det er ikke en ønskelig situasjon å bli arrestert. Derfor regner jeg med at det ikke er mange som kopierer meg med vilje, sier Sauvik.

Det skal ha vært et tips som førte til at en politipatrulje oppsøkte og pågrep artisten, som for tiden er aktuell med sitt nyeste album, «The Great Escape».

- Men saken er ikke så alvorlig at det var grunn til å holde på ham, sier operasjonsleder Agnar Austerheim ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Sauvik er siktet for besittelse og bruk av mindre mengder lettere narkotika og risikerer å bli ilagt et forenklet forelegg.

Sauvik har tidligere latt seg intervjue om sitt narkotikaforbruk.

- Jeg hadde løyet om jeg sa nei, svarer han på spørsmål om han er blitt pågrepet i forbindelse med narkotika tidligere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder