Klovnete karer

«To Små Karer» møtte hip hop-heltene «Klovner i Kamp»

To Små Karer vant Melodi Grand Prix Jr. etter inspirasjon fra Norges mestselgende hip hop-gruppe, Klovner I Kamp. Nå gir begge bandene ut plate på samme dag.

Ida Ellisif Knutsen
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Christoffer (14) og Nicolay (14) får dunk i skulderen og ros for coveret på debutplaten «Oss Små Imellom» fra sine største helter: Finger'n, Dr. S, Dansken og Alis. Fire musikere som selv er plateaktuelle med «Kunsten å fortelle», og som tydelig vet å sette pris på dedikerte fans.

- Det er ufattelig spesielt å få vite at det er noen som har begynt med hip hop på grunn av oss. Det er viktig å backe hverandre opp, nå når To Små Karer har kommet så langt som å få gitt ut ei plate fortjener de få skryt, fastslår Dansken.

Dyrket DeLillos

Alis husker godt hvordan han selv dyrket DeLillos da han var yngre.

- Jeg var superfan, kunne alle tekstene på rams, jeg skrev brev og stilte alle mulige dumme spørsmål. Og fikk respons, fra Lars Lillo og Lars Beckstrøm, husker Alis.

Nå har han selv gurustatus for låtene han skriver sammen med kompisene. Over 30.000 solgte eksemplarer gjør «Bjølsen Hospital» fra 2001 til Norges mest solgte hip hop-plate.

- Hva er det Klovner i Kamp har, og som dere i To Små Karer har lyst å oppnå?

- Å gi ut plate og gjøre noe som er kult. Det er mange som sitter på kontor hele dagen fordi det er det de kan. Det høres bra ut å bestemme sjøl, mener Nicolay.

Travelt

- Da er det viktig å ha selvdisiplin. Det er vanskelig hvis ingen passer på deg, eller kjefter hvis du kommer for seint, skyter Finger'n inn.

- Jeg har jobbet som lege, og trodde at å gjøre dette på full tid skulle bli en herlig tilværelse med å spille litt på kveldstid og i helgene. I stedet er det dobbelt så mye jobb, dritslitsomt, men utrolig kult, mener Dr. S.

- Tror dere vi er rike? spør Alis, og får bekreftende nikk fra To Små Karer.

- En uke før plata kom, hadde vi overtrukket kontoen, alle fire. Vi var bankerott. Vi har tatt opp lån i banken for å spille inn video, og går sikkert i underskudd med alt det stæsjet vi har leid til releasepartyet på Rockefeller, forteller Alis.

- Det aller kuleste er at du spiller sammen med kompisene dine. Å ha noen å dele det med enten det går bra med dere og dere gjør suksess, eller om det går litt nedover, påpeker Dansken.

- Man må forsake mye i perioder, familien, kjæresten, gamle venner. Det blir dårlig tid til alt, sier Alis.

Og Christoffer i To Små Karer konkluderer:

- Det som gjør det verdt det, er når du står det på scenen, og føler deg som en gud.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder