OMSTRIDT: Mariah Carey, her på Golden Globe Awards i Los Angeles i fjor. Foto: Jordan Strauss / AP

Mariah Carey trosser kritikerne

Mariah Carey (48) fikk stor motbør fra menneskerettighetsaktivister da hun takket ja til å opptre i Saudi-Arabia. Men hun nekter å ombestemme seg.

Artikkelen er over ett år gammel

Den amerikanske popdivaen skal etter planen gå på scenen i Saudi-Arabia torsdag i neste uke. Høylytte motstemmer har så langt ikke lyktes i å få Carey på andre tanker, selv om de har langet ut mot henne fordi de mener hun burde takket nei.

Menneskerettighetsaktivister mener ifølge Time og en rekke andre medier at verdensstjernen burde statuere et eksempel ved å rette søkelyset mot undertrykking av kvinner og fengslede kvinner i Saudi-Arabia.

VG-serie: Saudi-Arabias tildekkede kvinner

Carey selv ser ikke det problematiske ved å opptre i landet. Hennes talskvinne sier ifølge Washington Post at sangeren har takket ja til invitasjonen fordi hun ser på det som et «skritt i riktig retning av likestilling».

les også

Céline Dion kommenterer romanseryktene

«Mariah Carey håper med dette å inspirere og oppløfte alle typer publikum», heter det i uttalelsen.

Mange av Careys kritikere mener at artisten burde brukt sin berømte stemme og status til å fordømme det bestialske drapet på den saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi i det saudiske konsulatet i Istanbul i fjor.

Saudiarabiske Walid Alhathloul har skrevet en kommentar på CNNs nettsider, der han forteller om søsteren Loujain Alhathloul (29), en kvinneforkjemper som har sittet fengslet i Saudi-Arabia i snart ett år.

«Mariah Careys konsert er et patetisk forsøk på å vise at dette landet er blitt mer tolerant overfor kvinner», refser Alhathloul, som selv er bosatt i Canada.

les også

Alt gikk galt for Mariah Carey

2018: Kvinner kjører bil for første gang i saudi Arabia

Han mener at Carey i stedet burde brukt denne anledningen til å hjelpe søsteren hans og alle andre kvinner som sitter fengslet i landet på bakgrunn av sitt engasjement.

«Det er mange kvinner som vansmekter i saudiske fengsler, ene og alene fordi de kjemper for en bedre verden for kvinner. Noen av dem er blitt torturert og seksuelt misbrukt», skriver han

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder