UVANLIG GREP: Det var under denne konserten, på Rose Bowl i mai, at artisten Taylor Swift og sikkerhetsfolkene rundt henne forsøkte å identifisere mulige Swift-stalkere gjennom et ansiktsgjenkjenningssystem. Foto: Willy Sanjuan / TT NYHETSBYRÅN

Taylor Swift skal ha brukt ansiktsgjenkjenning for å identifisere stalkere under konsert

Den verdenskjente artisten gikk noe uvanlig til verks for å identifisere sine stalkere under en konsert i California.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

I mai sto superstjernen Taylor Swift (29) på scenen på Rose Bowl i California, og ifølge musikkmagasinet Rolling Stone ble det under arrangementet brukt et ansiktsgjenkjenningssystem for å identifisere eventuelle stalkere knyttet til sangeren. Bildene skal ha blitt gjennomgått flere tusen kilometer unna.

les også

Donald Trump om Taylor Swift: – Liker Swifts musikk 25 prosent mindre

Ansiktsgjenkjenningen blitt gjort mulig gjennom skjermer i området som viste gjentatte høydepunkter fra Swifts prøver i forkant av konserten. Skjermene skal ha filmet og registrert ansiktene til dem som så på. Etterpå ble bildene sendt til et «kommandosenter» i Nashville, Tennessee, som sammenlignet dem med fotografier av flere hundre kjente og identifiserte Taylor Swift-stalkere.

MANGE FANS: Taylor Swift har en stor fanskare rundt om i hele verden. Noen er litt vel ivrige, noe som kan ha vært grunnen til at hun tok grep under konserten i California. Foto: VALERIE MACON / AFP

– Alle som gikk forbi stoppet og stirret på skjermene, og programvaren ville med en gang starte å virke, forteller Mike Downing, som er sikkerhetsansvarlig for sikkerhetsselskapet Oak View, til Rolling Stone.

Downing var selv til stede på arrangementet.

Det er foreløpig ikke kjent om systemet faktisk identifiserte noen stalkere. Og om det gjorde det – hva som skjedde med dem som ble identifisert.

Konsertlokaler blir sett på som «private steder», noe som betyr at selv etter at man har passert den offisielle sikkerhetssjekken, kan arrangøren foreta enhver form for overvåkning når enn de måtte ønske – deriblant ansiktsgjenkjenning.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder