KONKURRENTER: Jade Ewen møtte Alexander Rybak da hun var i Oslo for å promotere Grand Prix-sangen sin. Foto: MARTE VIKE ARNESEN/SARA JOHANNESEN, SCANPIX
KONKURRENTER: Jade Ewen møtte Alexander Rybak da hun var i Oslo for å promotere Grand Prix-sangen sin. Foto: MARTE VIKE ARNESEN/SARA JOHANNESEN, SCANPIX

Grand Prix-konkurrent hyller Rybak som komplett

- Han er en av de store favorittene

MUSIKK

- Alexander er en av de store favorittene i Grand Prix-finalen i Moskva. Han må jo være den komplette artisten som både skriver, synger og spiller.

Publisert:

Det sier Jade Ewen (21), som representerer Storbritannia under Grand Prix-finalen i Moskva 16. mai. Hennes «It's My Time» er komponert av musikalkongen Andrew Lloyd Webber - mens Diane Warren har skrevet teksten.

- Begge kommer til Moskva, og kanskje er jeg så heldig å få med Lloyd Webber på scenen, smiler Ewen hemmelighetsfullt.

- Låten min er en klassisk ballade som jeg håper skiller seg ut i konkurransen. Det er både en fordel og ulempe at Storbritannia er et av de landene som går rett til finalen.

GP-stjernen sier det er en fordel å slippe nervepresset med å skulle gjennom kvalifisering, men en ulempe ved at folk kjenner sangene fra semifinalen bedre.

Vært i 20 land

- Storbritannia har jo gjort det elendig de siste årene i Grand Prix og ikke tatt konkurransen alvorlig. Det føler jeg de har gjort i år, sier London-jenta.

Hun har brukt de siste ukene til å promotere sangen sin rundt i Europa.

- Jeg vet ikke hvor mange land jeg har vært i, men opp mot 20 tror jeg nok. Det er et nytt land annenhver dag. Jeg har blant annet vært på Malta, i Hellas, Bosnia, Russland, Danmark, Tyskland og Nederland, sier hun.

- Det er helt utrolig å besøke disse landene. Jeg møtte mange av de mest ihuga Grand Prix-tilhengerne. De kan sangen utenat, og vet nesten mer om hva jeg har gjort de siste årene enn folk hjemme i Storbritannia.

21-åringen med mor fra Jamaica og far som er halvt britisk og halvt siciliansk, startet sin karriere på de skrå bredder som 12 åring da hun spilte Nala i «Løvenes konge».

- Siden har jeg hatt flere mindre roller i forskjellige TV-serier, men det er først og fremst som sanger jeg vil satse, sier hun.

Her kan du lese mer om