LØFTER NORSK ARTIST: Superstjerne Billie Eilish trekker frem en av låtene til Marie Ulven, kjent som Girl in Red, i spilleliste. Foto: Frazer Harrison/Getty og Andrea Gjestvang/VG

Girl In Red er en Billie Eilish-favoritt

Den 17 år gamle superstjernen har offentliggjort en Spotify-liste med sine nylige favorittlåter. På listen er en låt med Marie Ulven, kjent som Girl in Red.

  • Anniken Aronsen
  • Thomas Talseth

Fredag tok amerikanske Billie Eilish over Spotify-listen «Front Left», med nærmere en halv million følgere. Der presenterer hun noen av sine nylige favorittlåter, står det i beskrivelsen.

En av låtene er signert Marie Ulven (20) fra Horten, som går under artistnavnet Girl in Red. Fjorårets Urørt-vinner får Eilish’ kvalitetsstempel på låten «dead girl in the pool», som har i underkant av to millioner avspillinger på musikktjenesten.

Ulven får selskap av svenske Tove Lo, Lana Del Rey og Lorde på listen.

les også

Billie Eilish til fansen: – Ikke ta meg på puppene

Det var ikke den eneste gode nyheten for Ulven denne fredagen. Det ble også klart at hun får tildelt 80.000 kroner av Music Norway til turnévirksomhet i utlandet.

– D R DOPE, skriver hun i en melding til VG, som på et vis kan oversettes til «det er dritkult».

Massivt gjennombrudd

Eilish, hvis mest populære låter ligger rundt en halv milliard avspillinger på Spotify, har i 2019 oppnådd superstjernestatus.

Albumet «When We All Fall Asleep, Where Do We Go?» gikk rett til topps i en rekke land, blant dem Norge og USA. I Storbritannia ble hun den yngste kvinnelige artisten noensinne med bragden.

les også

Billie Eilish og Aurora Aksnes møttes i Australia

Albumet fikk også en solid femmer på terningen av VGs anmelder.

Eilish er langt ifra fremmed for norsk musikk – hun har tidligere sagt at Aurora Aksnes var avgjørende for at hun satset på musikken i utgangspunktet.

Mer om

  1. Musikk
  2. Norsk musikk
  3. Kjendis

Flere artikler

  1. Billie Eilish og Aurora Aksnes møttes i Australia

  2. TikTok-stjernen Doja Cat til Aurora: – Elsker deg

  3. Justin Jesso: – Kygo satte ned foten overfor plateselskapet

  4. Isah (19) sa opp jobben da telefonen fra Karpe-leiren kom

  5. Cashmere Cat er sjenert, redd og rik

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder