HÅPER Å VÆRE KLAR TIL ST. HANS: – Jeg hadde helt fine årer, men en svak hjerteklaff. Arvelig, mente legen, forklarer Ole Ivars' frontfigur Tore Halvorsen (67). FOTO: ROGER NEUMANN/ VG

Tore Halvorsen må gjennom stor hjerteoperasjon

– Begynte å føle noe i brystet etter nyttår, og gikk til legen

Frontfigur Tore Halvorsen (67) i dansebandet Ole Ivars sliter med en dårlig hjerteklaff.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– De må kløyve brystbeinet, vet du, men jeg får sove mens de gjør det, gudskjelov, så det merker jeg ikke noe til, sier 67-åringen til VG.

– Da gruer jeg meg mer til rehabiliteringstiden etterpå, sier han.

FYLTE FEMTI: Dansebandet Ole Ivars fylte utrolige 50 år i 2014. Her er besetningen da: Foran fra v. : Ole Ødegård og William Kristoffersen. Midten: Tore Halvorsen. Bak f.v.: Arild Engh, Bjørn Elvestad og Arne Willy Foss. Arild Engh gikk bort i april i år. FOTO: ROGER NEUMANN/ VG

Halvorsen har vært frontfigur i landets legendariske danseband Ole Ivars siden 1988,

men nå må han ta en pause. Halvorsens sykdom var først omtalt av NRK.

Mistet trommis: Ole Ivars-trommeslager død

Tenkte det verste

– Jeg begynte å kjenne noe i brystet etter nyttår, trodde det kunne være noe med fordøyelsen først. Men så fikk jeg vondt i brystet når jeg anstrengte meg, og begynte å tenke det verste. Så jeg gikk til legen og sa det kan jo være noe med fordøyelsen. «Ja, det sier de alle», svarte legen, og sendte meg til utredning på Feiringklinikken. Han mente det kunne være nokså tette årer.

Nye takter: Laget russelåt i fjor

2. mai kom så Halvorsen til utredning hos spesialist på Feiringklinikken, og her viste ultralydundersøkelsen at nei, blodårene rundt hjertet var ganske fine.

Slutter å røyke

– Det var jo underlig, jeg har jo røyka med begge hendene siden jeg var 14 år. I de senere årene 25 om dagen. Men det er ikke alle som er disponert for å få tette årer av røyking, forklarte legen.

Derimot fant han en svak hjerteklaff, som er en alvorlig tilstand og må opereres. Inngrepet skal allerede skje 21. mai.

Bare på scenen: Ole Ivars slutter som albumband

– Men jeg har jo ikke tenkt å fortsette med røyking, da. Nå trapper jeg ned, røyker vel

KJENT STIL: Her er Ole Ivars i kjente stil - på Dansefestivalen i Sel i 2010. Tore Halvorsen tror det går en stund før han kan håndtere gitaren igjen. FOTO: SARA JOHANNESSEN / VG

4–5 om dagen nå, og døyver suget med elektronisk pipe. Karamellsmak. Det verste er ikke røykesuget, men det å ikke ha noe i hendene, og at det er så lett til å ty til noe snacks ...

Dramatikk: Bassisten kollapset på scenen

Det er en stor hjerteoperasjon han står foran:

– De må kløyve brystbeinet, vet du. Men jeg får jo sove mens de gjør det, gudskjelov. Det er mer rehabiliteringen etterpå jeg gruer meg til. Legene sier at folk gjerne er oppe og går neste dag, og at det tar seks til åtte uker før folk er i sving.

Harry-debatt: Danseband brukt i Syden-kritikk

Bandet fortsetter

Våren og forsommeren er hektisk i danseband-bransjen, og Ole Ivars er fullbooket fremover, forklarer Halvorsen:

– Derfor er det bra at vi har fått inn en vikar – Espen Hagen Olsen – som kan sangene våre, som gutta i bandet liker å jobbe med og som er god vokalist. Det er aldri lett å overta for en som har vært frontfigur så lenge som jeg, men han vil klare det.

Halvorsen mener at det verste vil være å ta opp gitaren igjen, så den må trolig ligge på hylla en tid:

– Men synge må jeg få til etter hvert. Jeg håper på å kunne være tilbake på scenen igjen i midten av juni, kanskje til St. Hans, det må jeg vel klare! sier Ole Ivars-vokalist Tore Halvorsen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder