«NY» KARRIERE: Livet og karrieren forandret seg til det bedre for Stephen Ackles da han ironisk nok sang en låt som heter «Satan» for tre år siden. Nå er han ute med ny plate.

«NY» KARRIERE: Livet og karrieren forandret seg til det bedre for Stephen Ackles da han ironisk nok sang en låt som heter «Satan» for tre år siden. Nå er han ute med ny plate. Foto: Eskil Wie Furunes , VG

«Satan» reddet Stephen Ackles' karriere

Var deprimert og overvektig

Da Stephen Ackles (49) fremførte «Satan» på NRKs «Trygdekontoret» for tre år siden, endret livet hans radikalt karakter; endelig fikk han kontroll på både vekt, økonomi, rus og depresjon.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det var en veldig rar ting som skjedde. Jeg må ha truffet en nerve som ingen visste var der. Jeg får daglige henvendelser om den låten, og jeg vet godt hvor viktig det er å ta vare på skryt etter nedturer, sier Ackles til VG.

For tiden er han aktiv som aldri før. Nylig kom hans nye plate, «The Confidence Game», ut, han turnerer landet rundt (og skal gjøre det utover i 2016 også) med et Elvis-show sammen med Paal Flaata og Vidar Busk og fyller førjulssesongen med «The Ultimate Christmas Show» i Fredrikstad.

Den nye energien tilskriver han «Satan» - altså låten som NRKs Thomas Seltzer overtalte han til å synge på «Trygdekontoret».

LES OGSÅ: Stephen Ackles: – Jeg har vært veldig deprimert

– Jeg hadde vært på en gospelturné i Nord-Norge da jeg mandag morgen ble oppringt av «Trygdekontoret». Jeg hadde jo ikke hørt om programmet, så jeg trodde det var NAV som ringte! Jeg foreslo at de skulle ringe til Paal Flaata i stedet, men nei - Thomas Seltzer hadde insistert på at jeg skulle synge den, det var visst meg han hadde i hodet da han hørte låta. Vi gjorde ett opptak, og dét var det. Plutselig hadde jeg en hit. Det blir jeg både varm og takknemlig av å tenke på, sier Stephen Ackles.

«Satan» er langt fra en mainstream-låt. Den er skrevet av en kar som heter Paul Wibier og stammer fra biker- og b-filmen «Satan Sadists» (1969). Sikkert er det at det ble et vendepunkt i Stephen Ackles' liv.

HER kan du se Stephen Ackles fremføre «Satan» på NRKs Trygdekontoret!

– Den ble det som velta alt i positiv retning. På den tiden prøvde jeg å revitalisere meg, blant annet gikk jeg ned 36 kilo fra 120 kilo. Jeg var ganske drittlei av å fly rundt på pianobarer og lignende hvor jeg visste at jeg kom til å spille for nesten utelukkende fulle folk - det er ikke særlig kreativt. Jeg sleit litt med alkoholen også - jeg ble aldri alkoholiker, det genet har jeg ikke, heldigvis! - men det ble mye festing når jeg ikke hadde annet å fordrive tiden med. Å veie 120 kilo var forresten heller ikke veldig lurt. Jeg skal aldri tilbake til den tiden, forteller han.

LES OGSÅ: Stephen Ackles slanket vekk 36 kilo på to år

Samtidig fikk Stephen Ackles en ny manager, hollandske Jeroen Kerstjens.

– Han tok tak i meg da jeg var lengst nede. Kasta seg hodestups inn i dette for rundt fem år siden. Tradisjonelle managere tenker gjerne først på penger til seg selv, deretter til artisten, men Jeroen stilte klare krav til meg. Han er en bra mann for meg, sier Ackles som gapskratter når vi spør om det er tilfeldig at en av Norges største Elvis-entusiaster og tolkere har en manager fra samme land som Elvis selv, nemlig Nederland.

– Haha, det er nok helt tilfeldig! Og jeg tviler på om Jeroen har planer om å ta meg til Las Vegas…

Stephen Ackles - 50 år i februar - beskriver sin nye plate «The Confidence Game» som en «voksenplate».

– Jeg har jo kommet i en slik alder at det kan oppfattes grisete å synge «Sweet Little Sixteen». Men Jeroen tente «voksenspira» i meg, jeg ville ha noe mer seriøst - fine melodier og litt mer substans i tekstene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder