IKKE PÅ TALEFOT: Guns N' Roses-medlemmene Matt Sorum, Steven Adler, Duff McKagan og Slash (her avbildet på lørdagens seremoni) og Axl Rose (innfelt) på et bilde fra 2002. Foto: Reuters og AFP

Axl Rose pepet ut under Rock Hall of Fame-seremoni

Guns N' Roses-fronfiguren, som nektet å møte opp på Rock Hall of Fame-innlemmingen i Cleveland lørdag, fikk ingen varm hyllest.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL
Rock Hall of FameGuns N' Roses > Home

Mens eks-kollegene Matt Sorum (51), Steven Adler (46), Duff McKagan (48) og Slash (46) var stolt til stede, glimret altså Axl Rose (50) med sitt merkbare fravær.

Den egenrådige rockeren som tidligere i uken kunngjorde at han ikke ønsket å bli innlemmet i ærverdige rockens Hall of Fame, ble pepet ut av mange av de 6000 gjestene som satt i salen, skriver nyhetsbyrået Reuters .

Vokalisten i Green Day, Billie Joe Armstrong (40), hadde æren av å ønske Guns N' Roses velkommen på podiet. Da han ropte fra scenen «Hvem er savnet her i dag?», la en høylytt buing seg over lokalet.

- En av de beste

Til tross for den lunkne stemningen fra forsamlingen var Armstrong nøye med å prise den legendariske rockeren:

- De fleste sangere er sprø. Det kan jeg skrive under på. Axl Rose er en av de beste vokalistene som noen gang har tatt i en mikrofon. Noen ganger må man se tilbake på tidligere kapitler i livet for å klare å bevege seg fremover, sa Armstrong.

Rose er den første som velger å avstå fra Rock Hall of Fame-hederen siden Sex Pistols gjorde det samme i 2006.

KONTROVERSIELL: Siden gjennombruddet i 1987, har Axl Rose vært en av verdens mest omstridte frontmenn - og sjelden langt fra skandaler. Foto: AP

Guns N' Roses-frontfiguren skrev et åpent brev til organisasjonen tidligere denne uken hvor han erklærte at han ikke aktet å delta under innsettelsen av Guns N'Roses i populærmusikkens galleri av udødelige stjerner.

Uvenner

Den omstridte sangeren, som sitter på rettighetene til å bruke navnet Guns N'Roses, mente at eksmedlemmene - som han ikke er på talefot med - ikke burde få stille når han selv ikke gjorde det.

«Ingen andre kan opptre, uttale seg eller akseptere innsettelsen på mine vegne», understreket Rose i brevet, som kan leses i sin helhet på bandets hjemmeside .

Guns N'Roses, som hadde sin storhetstid på slutten av 1980-tallet og første halvdel av 1990-tallet, toppet hitlistene og fylte konserthaller over hele verden.

Bandets albumsalg, som er på omlag 100 millioner, gjør dem til et av verdens mest populære hardrock-band noensinne.

Destruktivt kaos

All suksessen til tross, innad i bandet rådet et destruktivt kaos som rev Guns N'Roses i stykker.

Kombinasjonen av ulike personligheter som var uenige om det meste, en utagerende livsstil og et knallhardt arbeidspress, førte til at Axl Rose, Slash, Izzy Stradlin, Duff McKagan og Steven Adler, samt Matt Sorum som erstattet sistnevnte, skilte lag i 1996.

Siden den gang har all kommunikasjon mellom Rose og resten av bandet funnet sted gjennom advokater.

En annen som ikke stilte på lørdagens seremoni, var Rod Stewart (66), som er rammet av influensa. Han ble innlemmet i det prestisjetunge rockefellesskapet sammen med bandmedlemmene i The Small Faces/The Face.

Beastie Boys' Adam Yauch (47), som er kreftsyk, kunne heller ikke delta på seremonien.

Andre som ble hedret, og som møtte opp, var Red Hot Chili Peppers og Donovan. Avdøde Laura Nyro ble også hyllet.

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder