BESTEVENNER: De har utviklet et godt og nært vennskap i løpet av «Idol»-tiden, men i kveld skal Norah Benatia (19) og Marius Samuelsen (19) konkurrere om hvem som blir årets «Idol»-vinner. Foto: Trond Solberg VG

Bestevennene slåss om «Idol»-seieren

I kveld vinner én av dem årets «Idol» - og én blir stående
igjen som nummer to. Begge vil gjerne vinne – samtidig som de unner hverandre seieren.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

På veien frem til kveldens finale har Marius Samuelsen (18) og Norah Benatia (19) utviklet et nært vennskap.

– Vi er nesten som søsken, kall det gjerne «søskenskap», sier Norah og Marius til VG.

– Men ikke noe mer enn det, legger de hastig til.

Sammen med de andre Idol-deltakerne denne våren har de både vært med på en reise – og tatt seerne med på en reise gjennom en Idol-sesong som av mange er regnet som en av de aller beste. I finalen i kveld skal Marius og Norah synge tre låter hver: Seernes valg, en egenvalgt låt og vinnerlåta.

De skal kjempe om heder og ære, platekontrakt og en splitter ny bil.

- Vinner du Norah, må du i hvert fall ta lappen, fleiper Marius.

Tur/retur toalettet

Men uansett hvem av dem som vinner, har de begge to tatt et skritt nærmere drømmen om å drive med musikk resten av livet.

Norah Benatia: – Var utrolig nervøs

– Jeg føler ikke så mye på konkurransen mellom oss, til det er vi altfor gode venner. Jeg tenker vel så mye på finalen som den siste konserten vi har sammen, sier Norah.

Selv om de begge sier at bare det å komme til finalen er en seier i seg selv – og på den måten har de vunnet begge to, har de begge nerver foran sendingen i kveld. Tross alt er det «veldig kult å vinne, også».

– Jeg tror nok jeg kommer til å løpe frem og tilbake på do hele tiden, sier Norah.

– Nervene kjente jeg faktisk første gangen på forrige uke, da det stod om en finaleplass. Men nerver en bra når man skal prestere, det gjelder bare å holde dem i sjakk, slår Marius fast.

Både han og Norah synes både at vennskapet de har utviklet denne våren – og at det faktisk nå er de to som skal kjempe om seieren i årets Idol, er ganske spesielt.

– Hvem skulle trodd det da vi ble kjente under audition? Sier Marius.

Les også: Dette visste du ikke om «Idol»finalistene

Blir stoppet på gaten

– Jeg har blitt kjent med mange nye mennesker underveis, men jeg har hele tiden hatt en god kompis – og det har vært godt, sier Norah.

Begge to snakker mye om «boblen» de har levd i denne våren; «Idol-boblen». En boble hvor det har skjedd noe hele tiden, hvor det har handlet om dem som deltakere i «Idol», den ukentlige konkurransen. Spenningen knyttet til om man går videre – eller må reise hjem og tilbake til hverdagen.

– Jeg er jo egentlig russ i år, men jeg tror jeg må ha årets reneste russedress. Det har blitt to dager med feiring. Men jeg har jo vært nødt til å velge, så denne våren har jeg måttet legge skolegangen på hylla. «Idol» er jo bare en sjanse man får denne ene gangen, sier Marius.

Husker du Julie som måtte trekke seg fra Idol?

Men «boblen» innebærer også en betydelig eksponering. Å være med i «Idol», betyr rett og slett at man blir kjendis. Om ikke annet for den perioden konkurransen står på.

– For meg er det helt uvirkelig at folk kjenner meg igjen på gaten. Men det som har overrasket meg, er at de fleste som kjenner meg igjen er voksne. Ikke så mange barn. Det er synes jeg er fint, ikke minst i forhold til videre karrien som artist, sier Norah.

- God kjemi

Marius legger heller ikke skjul på at det har vært en overgang fra å være ukjent og anonym til å bli et navn, et kjent fjes.

– Jeg har merket det godt, og spesielt når jeg har vært hjemme i Stavanger, uten at det har vært noe problem, sier han.

Både Norah og Marius er forberedt på at livet kommer til å bli annerledes, kanskje allerede fra i morgen av. Ut av «Idol-boblen» og sakte, men sikkert tilbake til et mer normalt liv igjen. «Og det skal også bli godt», som de sier. Men samtidig er de helt sikre på at det gode vennskapet dem i mellom kommer til å vare.

Les også: Slik var det å se bestevenninnen ryke ut av «Idol»

– Vi har en god kjemi – og det er klart at vi skal ha kontakt etterpå. Han kommer til Frankrike og besøker meg, og jeg skal til Stavanger, sier Norah.

... og tre spørsmål til Norah og Marius:

1. Din største «Idol»-overraskelse?

2. Ditt største «Idol»-øyeblikk?

3. Hva er konkurrentens sterkeste kort?

FRANSK-NORSK: Norah Benatia (19). Fransk-norske Norah har vært blant de store favorittene helt siden hun fremførte «Toxic» på den aller første auditionen. Hun har tidligere studert fransk og arabisk. Hun har algeriske far og norske mor og flyttet til den sydfranske byen Montpellier da hun var ti år gammel. Foto: TV 2

Norah:

1. Da jeg gikk videre fra semifinalen til Topp 10-finalen. Det hadde jeg ikke regnet med. Ikke minst fordi alle de andre hadde et bedre fan-grunnlag som skoler og hjemsted, som jeg ikke har.

2. Det var sist fredag da det ble klart at de var vi som gikk videre til finalen. Tenk at det ble oss to som gikk videre.

3. Den personen Marius blir til når han sperrer øynene opp og får det jeg det «crazy, creepy stalker»-blikket. Marius har en sterk formidlingsevne.

FRA STAVANGER: Marius Samuelsen (19). Kommer fra Stavanger og går siste året på St. Olav videregående i Stavanger. Men han har mer eller mindre lagt skolegangen på hyllen de siste månede og regner med å gjøre seg ferdig til høsten. På sin facebook-side titulerer han seg som Singer/Songwriter. Foto: TV 2

Marius:

1. Det å ha vært vitne til hvordan er slik produksjon som «Idol» fungerer og hvor godt vi deltakere har blitt ivaretatt.

2. Da det forrige fredag ble klart at vi gikk til finalen, det var ufattelig stort. Men det aller største var likevel da jeg fikk lov til å fremføre min egen låt «Paper Guns» i Topp 4-sendingen.

3. Artisten Norah er en stor artist. Hun er og forblir Norah. Hun er ingen kopi og hun har en enorm stemmekontroll.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder